Özdilek

Çevre

Akıllı direkler devrede

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi teknolojinin giderek hayatımıza daha çok girmesiyle yeni ve pratik çözümler uygulamaya başladı.

6 Temmuz 2015 Saat: 12:25
Akıllı direkler devrede
Akıllı direkler devrede

Bu uygulamalarda çevreciliği de ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, akıllı telefonlara yönelik şarj ve internet hizmeti veren Akıllı Direk kurdu. Mimar Sinan Yaya Köprüsü altınki durakta yer alan örnek Akıllı Direk, cep telefonunu elinden düşürmeyenlere çözüm sunuyor.

 

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞIYOR

Üç adet güneş paneli ile beslenerek elektrik üreten Akıllı Direk bu elektriği depolayarak kullanıma sunmak üzere USB çıkışlara gönderiyor. Akıllı Direk, interneti olmayan ya da şarjı bitmek üzere olan vatandaşlara otobüs duraklarında bekleme süresi içinde internet ve telefonu şarj etme imkanı veriyor. Üstelik telefonlar tamamen doğal bir kaynak olan güneşten faydalanılarak şarj ediliyor. 

 

6 TELEFONU ŞARJ EDİYOR

Wi-fi sistemi olan Akıllı Direk’te aynı anda 6 vatandaş USB prizlerden telefonunu şarj edebiliyor. Güneş enerjili Akıllı Direkler, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmet veriyor. Yenilenebilir bir kaynak olan güneş enerjinden verimli bir şekilde faydalanmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi başlangıç aşamasındaki proje kapsamında öncelikle şehir merkezindeki 6 durağa Akıllı Direkler kuracak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat