Özdilek

Güncel

Atatürk heykeli alanı törenlere ev sahipliği yapacak

Kocael’nin tarihinde derin izler bırakan, bugün ki Kültür tepesininde bulunan Atatürk heykeli alanı uzun süre İzmit’teki resmi ve sivil törenlere ev sahipliği yaptı.

28 Temmuz 2015 Saat: 15:16
Atatürk heykeli alanı törenlere ev sahipliği yapacak
Atatürk heykeli alanı törenlere ev sahipliği yapacak

Kocael’nin tarihinde derin izler bırakan, bugün ki Kültür tepesininde bulunan Atatürk heykeli alanı uzun süre İzmit’teki resmi ve sivil  törenlere ev sahipliği yaptı.

 

 Uzun süredir  eski valilik binası bahçesinde sürdürülen resmi ve sivil törenler artık eski  yeri olan Atatürk heykeli alan tekrar dönüş yapacak.

 

resmi törenler Kocaeli Valiliği eski binasının bahçesinde yapılıyordu. Ancak eski valilik binasının yıkılacak olması nedeniyle tören alanının yeri de değiştirildi. Büyükşehir’in talebini değerlendiren Kocaeli Valiliği, Kültür Tepesi’nin çelenk sunum alanı olarak kullanılmasına karar verdi.

 

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle;

 

İl Kutlama Komitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenk sunma tören alanının değişmesiyle ilgili talebini, 27.07.2015 tarihinde yapmış olduğu toplantıda görüşerek, aşağıdaki kararı almıştır. 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığının talebinde; İlimiz İzmit ilçesi, Karabaş Mahallesinde bulunan eski Valilik Binasının yıkılarak, park alanı haline dönüştürülecek olması nedeniyle Valilik Binası yakınında bulunan çelenk sunma tören alanının da, proje çerçevesinde park ve otopark olarak düzenlenmesi kararlaştırıldığını ve bu nedenle; İzmit Atatürk Heykeli ve Saat Kulesi’nin yer aldığı İzmit ilçesi, Karabaş Mahallesi 219 ada 59 parselde bulunan alanın, çelenk sunum tören alanı olarak önerilmektedir. 

1974 yılına kadar resmi tören alanı olarak kullanılan İzmit ilçesi, Karabaş Mahallesinde bulunan İzmit Atatürk Heykeli ve Saat Kulesi’nin yer aldığı alanın, yeni kent meydanı ve tören alanı yapılıncaya kadar; “Çelenk Sunum Alanı” olarak kullanılması, Ulusal ve Resmi bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 3 üncü maddesi gereğince karar verilmişti

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat