Özdilek

Siyaset

Akar, Zorunlu Trafik Sigorta Zamlarını Meclise Taşıdı

Zorunlu trafik sigortasında,yüzde 300 leri bulan zamları CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclis gündemine taşıdı.

12 Aralık 2015 Saat: 09:10
Akar, Zorunlu Trafik Sigorta Zamlarını Meclise Taşıdı
Akar, Zorunlu Trafik Sigorta Zamlarını Meclise Taşıdı

YÜZDE 300’LERİ BULAN ZAMLAR SÜRÜCÜLERİ ŞOK ETTİ

 

Trafik sigortalarında 1 Haziran’da başlayan yeni dönem, primlerin tavan yapmasına neden oldu. Düzenlemeden sonra zorunlu trafik sigortası 2 yılda 10 kat zamlanmış oldu. Yani 2013’de 100 liraya sigorta yaptıran vatandaş 2015’e gelindiğinde 1000 liraya ulaşan ücretlerle karşılaşıyor. Yaklaşık 19 milyon 500 bin aracın bulunduğu ülkemiz de sigorta primlerinde fahiş artış sonrası sürücüler adeta şok yaşıyor.

 

Konu ile ilgili Meclise soru önergesi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 2015 yılında yapılan 8 zammın nedenleri sorarak, Türkiye dışında başka bir ülkede bu zamlar yapılmakta mıdır dedi. Akar Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması istemi ile vermiş olduğu önerge de geçtiğimiz yıl 250-300 TL ödeme yapan vatandaşların bu yıl 700- 800 TL ödeme durumunda kaldığını belirterek vatandaşların tepkisine ve mağduriyetine neden olan bu uygulamaya ilişkin yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir? dedi.

 

SİGORTA ŞİRKETLERİ KEYFİ UYGULAMAM MI YAPIYOR?

 

Akar, aynı araç cinsleri ve yaşta olan taşıtlara şirketlerce belirlenen sigorta ücreti arasında farkların olmasına da dikkat çekerek yapılan bu uygulamaların nedenleri ve gerekli düzenlemelerin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Sürücüler de kasko ücretlerinden de fazla ödeme yapmak zorunda kaldığı Zorunlu Trafik Sigortasına yeni bir düzenleme ile sınırlama talep ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat