Özdilek

Güncel

Şoförler de akıllı kart kullanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımdaki araçlarında görev yapan şoförlere akıllı kart uygulaması geliyor.

22 Temmuz 2014 Saat: 14:19
Şoförler de akıllı kart kullanacak
Şoförler de akıllı kart kullanacak

Kocaeli’de daha kaliteli ulaşım hizmetinin vatandaşa sağlanması için eğitimlerine devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, bir yeniliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. Bünyesinde bulunan otobüs şoförlerinin her birini eğitimden geçiren ve şoförlere akıllı kartlarını dağıtan Büyükşehir Belediyesi, kentte ulaşımı daha güvenli hale getiriyor.

SERTİFİKALAR DAĞITILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü ve Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü tarafından 2013 yılından bu yana verilen eğitimler kapsamında şoförler teorik ve uygulamalı eğitimler alıyor. Teorik eğitimlerini tamamlayan ulaşım personeli, simülasyon ve otobüs üzerinde uygulamalı eğitimini de alıp, başarılı olduktan sonra sertifika almaya hak kazanıyor.

KONTROL MERKEZİ TAKİP EDECEK

Bu kapsamda sertifika almaya hak kazanan belediye otobüslerinin şoförlerine Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü’nde sertifika töreni düzenlendi. Programa Otobüs İşletmesi Şube Müdürü Övünç Yılmaz ve Kara Ulaşım Şube Müdürü Özgür Dayı da katıldı. Hizmete geçirilen akıllı kartlar sayesinde otobüslerin hangi şoför tarafından kullanıldığı, Toplu Ulaşım Kontrol Merkezi tarafından takip edilebilecek. Şoför araca binerken akıllı kartını okutacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat