Özdilek

Güncel

Kadınlar Feride’nin davasına sahip çıkmaya çağıldı

Haziran 2015 tarihinde kaçırılan Feride isimli kadının 12 Şubat 2016’da davanın ilk duruşması olan Konya Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'ne tüm kadınları davet etti.

11 Şubat 2016 Saat: 09:25
Kadınlar Feride’nin davasına sahip çıkmaya çağıldı
Kadınlar Feride’nin davasına sahip çıkmaya çağıldı

Haziran 2015 tarihinde Ahmet Aydın adlı şahıs tarafından kaçırılan Feride isimli kadın için kadınların sosyal medya üzerinden başlattığı eylem sonucunda Feride’nin bulunması üzerine 12 Şubat 2016’da davanın ilk duruşması olan Konya Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'ne tüm kadınları davet eden Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, “Kadına yönelik şiddetin karşısında yalnız değiliz. Erkek şiddetinin ve erkek egemen adaletin karşısına, gelin bir kez daha kadın dayanışmasıyla çıkalım” dediler

Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, 2015 yılının Haziran ayında Ahmet Aydın isimli bir şahsın kaçırdığı Feride adlı kadının bulunması için sosyal medya üzerinden kadınların düzenlediği eylem sonucu Feride’nin bulunduğunu söyleyerek davanın ilk duruşması olan 12 Şubat 2016 tarihinde Konya Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’ne tüm kadınları davet ettiler. Eğitim Sen şube binasında gerçekleşen basın açıklamasına KOÜ’lü Kadın Kolektifinden Gül Gündüz, Eğitim Sen üyesi Hicran Turan, Tüm Bel Sen’den Fadime Günsel, Güzide Saatçı ve Yapı Yol Sen’den Demet Buğa katıldılar. 

EMNİYET DİKKATE ALMADI
Platform adına basın açıklamasını yapan Tüm Bel Sen üyesi Fadime Günsel, “Feride 2015 yılının Haziran ayında Ahmet Aydın tarafından kaçırılmış, kaçırıldığının bilgisini arkadaşlarına mesaj atarak bildirmiş ve yardım istemişti. Feride’nin arkadaşları olayı emniyete aktardığında, emniyet ilk olarak iddiaları dikkate almamış, Feride’nin rızası olup olmadığını sorgulamış, harekete geçmemiştir. Kadınların sosyal medyada başlattıkları eylem ve vekillerin resmi makamları araması sonucunda, emniyet kamuoyu baskısıyla kaçıranlar hakkında teknik takip başlatmıştır” şeklinde konuştu.

KADIN DAYANIŞMASI
 Günsel, “Kadın dayanışmasıyla sosyal medyayı harekete geçirerek Feride’nin hayattan koparılmasını önleyen tüm kadınlara ve yaşamı savunanlara çağırımızdır; kadına yönelik şiddetin karşısında yalnız değiliz. Erkek şiddetinin ve erkek egemen adaletin karşısına gelin bir kez daha kadın dayanışmasıyla çıkalım, bu şiddeti görmezden gelen, üstünü örtmeye çalışan erkek egemenliğine karşı mücadelemizin devam edeceğini bir kez daha birlikte haykıralım” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat