Özdilek

Ekonomi

Zeytinoğlu: “Merkez Bankasının faiz indirim kararına bankalar uymalı”

KSO Başkanı Zeytinoğlu: “Merkez Bankasının faiz indirim kararına bankalar uyması gerektiğini ifade etti.

24 Ağustos 2016 Saat: 07:33
Zeytinoğlu: “Merkez Bankasının faiz indirim kararına bankalar uymalı”
Zeytinoğlu: “Merkez Bankasının faiz indirim kararına bankalar uymalı”

Merkez Bankası’nın 23 Ağustos tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimi ile ilgili aldığı kararı değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: “Merkez Bankasının bu zor dönemdeki faiz indirim kararını olumlu buluyoruz. Bankacılık sisteminin de kendi faiz oranlarını gözden geçirmesini bekliyoruz.” dedi.

 

Merkez Bankasının faiz oranlarında 25 baz puan daha indirim yaptığına dikkat çeken Zeytinoğlu: “Merkez Bankası Mart ayından bu yana faiz koridorun üst bandını kademeli olarak indiriyor. Bu yıl üst üste yapılan altı indirimle üst bantta yapılan indirimlerin toplamı 2,25 puana ulaştı. Bu zor dönemde Merkez Bankası tarafından alınan indirim kararını olumlu buluyoruz.” dedi.

 

Zeytinoğlu Merkez Bankasının faiz indirimini bankaların da takip etmesini beklediğini belirterek “Bu indirim ile bankaların özel sektöre daha cazip ve uzun vadede kredi vermelerine ivme kazandırmasını bekliyoruz.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat