Özdilek

Güncel

Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Kararlı

Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu, Proje alanı olarak ilan edilen Hürriyet, Cumhuriyet ve Adem Yavuz mahallesi halkı ile büyük bir toplantı gerçekleştirdi. Tapularını istedi.

5 Nisan 2015 Saat: 23:43
Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Kararlı
Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Kararlı

Kale Oto Radyatör Çocuk Parkı’nda gerçekleşen toplantıya Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Çakır, Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Hürriyet Mahallesi Başkanı Yusuf Örnek, Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Dönem Sözcüsü ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sabahattin Günal ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Toplantıya, bilgi vermeleri için CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi mimar Salih Işık ile Avukat Recep Dursun da davet edildi.

 

SADECE TAPULARIMIZI İSTİYORUZ

 

Toplantıda ilk olarak Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Hürriyet Mahallesi Başkanı Yusuf Örnek bir konuşma yaparak, “Bildiğiniz gibi 29 yıldır bu mahallede oturuyoruz. En son dört dilekçe verdik. Bilgi edinmek için. Dilekçelere gelen cevapta bu yerleri terk edin diyorlar. Bizler dertlerimizi 26 bin insan mağdur oluyor dedik. Ancak bize her defasında işgalcisiniz denildi. Şimdi de siyasi platform kurmuş olduğumuzu söylüyorlar. Biz siyasi bir hedef değil sadece tapularımızın verilmesini istiyoruz. Adnan Köşker, bize dernek toplantı yapıyor bizi çağırmıyor dedi. Biz dilekçe verdik bize bir cevap vermediler. Burası proje alanı ilan edildi. Basın toplantısına katıldık. Bize söz hakkı verilmedi. 29 yıldır 27 bin insanın sorunlarını çözmüyorlar. Burayı proje alanı ilan ettiniz mi etmediniz mi onu açıklayın. Bir olalım kenetlenelim. Tapularımız namusumuzdur sahip çıkalım” dedi.

ŞEFFAT OLMALI

Salih Işık, “Bu toplantı ve konuşmaları mecliste de ifade ediyoruz. Bir bölü binlik planların yapıldığını söyledik. Bu planlarda kimin ne kadar arası ve çıkarılması ile ilgili. Daha sonra imar planı çıkarılacak. Bu sene sonunda bu imar planları bitecek. Uygulama imar planı tamamlandıktan sonra şuyurlandırma yapılacak. Bunu ifade ettiğimizde burada imar uygulama durumu şeffaf olması gerekir. İnsanlar burada yaşamak istiyor. Binaların ve diğer hizmetlerin olmasını istiyorlar. İnsanların yerinden etmeden dönüşüm olması gerekir.  Burada insanlar bilgilendirerek imar uygulama planları yapılmalıdır.  Burasını proje alanı ilan etmek kentsel dönüşüm ilan etmek anlamına geliyor. Yüksek yoğunluklu konutların buraya getirilmesi anlamına geliyor” dedi.

MAĞDURİYET OLUR

Avukat Recep Dursun da , “Belediyenin dilekçelerinize verdiği cevapta burası proje alanı. Demek ki tapulu tapusuz olan herkes mağdur olacaktır. Tapu tahsis için verilen cevapta işgali ve yıkılacak diyorlar. Evlerinizi yıkacağız diyorlar. Tapusuz olanlar için de yani işgalci konumunda olup gidin diyorlar. Kendileri resmi belgelerde sizler işgali ve yapılarınız kaçak olarak görülüp bu yapıyı yıkın ve gidin deniliyor. Sizleri işgalci olarak görmeleri büyük bir ayıptır. Proje alanı ilan edilen yerde siz yoksunuz. Tapulu tapusuz herkes mağdur olacaktır. 1 Nisan meclisinde gündeme alınması için bir önerge verildi. Verilen önergeyi gündeme bile almadılar. Belirlenecek olan bedel 400-500 TL olacak. Belediye başkanı sizleri müşteri olarak görüyor. Ya alacaksınız ya da gideceksiniz” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat