Özdilek

Çevre

Şarlatan Davasını , Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu Kazandı

Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Hamzaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hakkında açtığı manevi tazminat davasını da kazandı

6 Haziran 2016 Saat: 09:01
Şarlatan Davasını , Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu Kazandı
Şarlatan Davasını , Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu Kazandı

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun, 2 Şubat 2011 tarihinde Kocaeli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu aleyhinde açmış olduğu manevi tazminat davasında da ceza davasında olduğu gibi olumlu bir sonuç alındı. Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki sanayi tesislerinin neden olduğu çevre kirliliğini gündeme getiren ve 2011 yılında hazırladığı rapor ile "Anne sütünde yüksek oranda ağır metal var var" diyen Hamzaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun hakaretine maruz kalmıştı. O dönem Hamzaoğlu'na basına açık bir toplantıda "Şarlatan" diyen Karaosmanoğlu, ceza davasının ardından manevi tazminat davasını da kaybetti.

 

Hamzaoğlu, yaptığı bilimsel araştırma ile tehlikenin geldiği boyutu gözler önüne sermişti. Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, havadaki ağır metal partiküllerinin çok yoğun olduğunu belirterek şunları ifade etmişti: “Doğan bebeklerin kakasında ağır metal oranı çok yüksek. Annelerin sütünde de ağır metalin yüksek olduğunu izlemeye başladık. Alüminyum var, kadminyum var, bunlar insan vücudunda doğal olarak bulunan şeyler değil. Bunlar dışardan alındığının emaresidir. Dışarıdan da nereden, havadaki partiküllerden.”

 

Kocaeli’nin bir diğer ilçesi Kandıra’da da aynı araştırma yapılmış, Prof. Dr. Hamzaoğlu, iki ilçedeki araştırmayı şu sözlerle ifade etmişti: “Dilovası ile Kandıra karşılaştırıldığında farkın cennet ile cehennemi ifade edecek boyutta olacağını söylebilirim.” Yaptığı bilimsel araştırmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşan ve sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından “Şarlatan” şeklinde hakarete maruz kalan Hamzaoğlu, böylelikle Karaosmanoğlu hakkında açtığı ceza ve manevi tazminat davalarını kazanmış oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 26 Mayıs 2016 tarihinde görülen duruşmada tazminat ödemeye mahkûm edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat