Özdilek

Güncel

Uyuşturucuya savaş açtılar

Uzun yıllar uyuşturucu kullanan gençler tarafından Kocaeli’de kurulan ‘Gültepe Gençlik Merkezi’ önce kurucularının daha sonra da birçok gencin uyuşturucudan kurtulmasında etkili oldu. Derneğin kurulu olduğu mahallede ise uyuşturucu ku

21 Aralık 2014 Saat: 17:17
Uyuşturucuya savaş açtılar
Uyuşturucuya savaş açtılar

Uzun yıllar uyuşturucu kullanan gençler tarafından Kocaeli’nin uyuşturucu kullanım oranı yüksek olan bir semti olan Gültepe’de 2013 yılında her türlü uyuşturucu kullanımıyla mücadele etmek için kurulan Gültepe Gençlik Derneği, önce kurucularını daha sonrada birçok gencin kurtulmasında etkili oldu. Kurulduktan kısa sürede sonra çevre mahallelerdeki kullanıcıları bilinçlendirmek için mücadele ederek çeşitli etkinlikler yapan dernek, yerel yönetimler ve mahallenin de desteğiyle mahallelerinde uyuşturucu kullanım oranının yüzde 80 civarında azalmasında etkili oldu.

 

DERNEK KURDULAR

Çevresindeki büyüklerinden özenerek başladığı ve uzun yıllar kullandığı uyuşturucuyu bırakarak mahallesinde bir mücadele başlattığını dile getiren Gültepe Gençlik Merkezi Başkanı Fahri Kazancı, şunları kaydetti: “O anki cehaletten doğruyu-yanlışı ayırt edemiyorduk. Tabii askere gittikten sonra düşünme fırsatım çok oldu. Nedenini araştırıyorsun, neden yok. Akabinde arkadaşlarımızla oturup bırakmaya karar verdik ve dernek kurma fikri attık ortaya. Hem mahallelimiz hem de yerel büyükler bizi bu konuda desteklediler. Dernek yönetimimizi oluşturduk ve derneğimizi kurduk.

 

BONZAİ DE AZALDI

İzmit’te sosyal aktivitelerden uzak, kenar mahallelerde, zamanını kahvehanelerde, okul önlerinde, tepelerde boş harcayan kesimlerde uyuşturucu kullanan çok var. Gültepe Mahallesi de bunlardan bir tanesi. 2013’te derneğimizi kurmamızla baya azalma oldu. Bunu sadece biz yapmadık, biz farkındalık oluşturduk. Allah’ın izniyle de yüzde 80 civarında azalma oldu mahallemizde. Son 4-5 aya kadar bonzai olayı çok yaygındı. Sonra bir mahalleli öldü. O olaydan sonra azalmakla beraber günümüzde pek yok mahallede. Bu illetten kurtulmaya çalışan herkes insan, Roman da olsa bizim kardeşimiz. Herkese ayrım yapmadan sahip çıkmalarını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat