Özdilek

Güncel

Taşeronlaştırmanın adaleti sefalet ve ölümdür

DİSK Kocaeli Bölge Temsilciliği, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesinde meydana gelen toprak kayması ve çökme sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki genç işçi Durdu Koca ve yaralanan 46 yaşındaki Kadir Ünsal için basın açıklamas

21 Ağustos 2014 Saat: 13:22
Taşeronlaştırmanın adaleti sefalet ve ölümdür
Taşeronlaştırmanın adaleti sefalet ve ölümdür

Dün Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi bölgesinde inşaatları devam eden Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binası ile Semahat Aracı Tıbbi Destekli Yaşlı Bakımevi binasının olduğu bölgede yeni yapılan bu tesisler için gerekli olan alt yapı şebekesinin inşaatında toprak kayması ve çökme meydana gelmiş, olayda bir işçi hayatını kaybederken bir işçi de yaralanmıştı. Konuyla ilgili olarak DİSK Kocaeli Bölge Temsilciliği, Genel İş Sendikası binasında basın açıklaması yaptı.

SEFALET VE ÖLÜM

Açıklamayı Emekli Sen Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Turgut, Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, Tüm Bel Sen Kocaeli Şubesi adına İsmail Hakkı Güven, Halkevleri Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Seğmen, Yapı Yol Sen Kocaeli Şube Başkanı Etem Kartal, Dev Sağlık İş Kocaeli İl Temsilcisi Talat Tunç, Derince Emekli Sen Şube Başkanı Kasım Erben, Lastik İş Mali Sekreteri Yusuf Bayraktar, DBP PM üyesi Mehmet Alçınkaya, Eğitim Sen Körfez Örgütlenme Sekreteri Metin Aksöz,  ve üyeler katıldı. Basın açıklamasını yapan Genel İş Kocaeli Şube Başkanı aynı zamanda DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi olan Vedat Küçük, “Taşeronlaştırmanın adaleti sefalet ve ölümdür “ dedi.

ÖLÜMLER ARTACAK

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi bölgesinde altyapı kanalizasyon çalışmasının sürdüğü bölgede önceki gün toprak kayması ve çökme sonucu iki taşeron işçiden Durdu Koca ne yazık ki çok genç yaşta hayatını kaybetmiş, Kadir Ünsal isimli işçi arkadaşımız yaralanmıştır diyerek açıklamasına başlayan Küçük, “ Hayatını kaybeden Durdu Koca’yı rahmetle anıyor, ailesine sabırlar diliyoruz. Yaralanan Kadir Ünsal’a da geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi. Tehlikeli işler sınıfında yer alan bu tür çalışmaların, eğitim, bilgi deneyim isteyen çalışmalar olduğunu ifade eden Küçük, “ Temel işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi dahi almamış, kişisel koruyucu donanımları olmayan işçilere bu görevin verilmesi ve yaptırılması, taşeronlaştırmanın çalışanlar üzerinde kurduğu baskının, yasa ve kural tanımazlığın sonucudur. Çok açıktır ki, güvencesiz çalışma koşullarının çalışanlarda yarattığı çaresizlik, bu ölümlerin artarak devam etmesine yol açacaktır” diye konuştu.

SORUMLULAR ADALET ÖNÜNE ÇIKARILMALI

Taşeronlaştırma ve güvencesiz çalışma koşulları, kurallı çalışma ilişkilerini parçalamış ve işçi sağlığı ve iş güvenliğini hiçe sayan kuralsız çalışma biçimleri çalışanların üzerine bir kabus gibi çökmüştür ifadelerini kullanan Küçük, “ Sermayenin adaleti çalışanların sefaleti ve ölümü üzerinden kendini büyüterek gerçekleştirmektedir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanında örgütlü bir mücadeleyi gerçekleştirmenin artık kaçınılmaz olduğu gerçeği önümüzde durmaktadır” dedi. Durdu Koca’nın ölümünün asıl sorumlusu, işçileri, başta yaşam hakkı olmak üzere kazanılmış tüm haklarını ortadan kaldırarak çalışmaya mahkum eden ve bir insanlık suçu olan taşeron çalıştırma düzenidir diyen Küçük, “ Durdu Koca’nın ölümünde sorumlu olanlar derhal soruşturulmalı ve adalet önüne çıkarılmalıdır “ şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat