Özdilek

Siyaset

CHP'liler "Umut nöbeti" tuttu

Can Dündür ve Erdem Gül için başlatılan ‘Umut Nöbeti’ni, dün CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın kolları Başkanı Sevim Pekyörür ve Yönetim Kurulu üyeleri tuttu.

8 Şubat 2016 Saat: 16:33
CHP'liler "Umut nöbeti" tuttu
CHP'liler "Umut nöbeti" tuttu

69 gündür tutuklu bulunan  gazeteciler Can Dündür ve Erdem Gül için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde başlatılan ‘Umut Nöbeti’ni, dün CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın kolları Başkanı Sevim Pekyörür ve Yönetim Kurulu üyeleri tuttu.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve beraberindeki yönetimi Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün girişinde başlatılan ‘Umut Nöbeti’ni tutmak için öğle saatlerinde cezaevi önüne geldiler. 'Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Örgütü' yazılı pankartı açan CHP'liler Dündar ve Gül'e destek oldular. 

KORKU İMPARATORLUĞU

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye’ye dayatmak istediği, uygulamak istediği korku imparatorluğunun temellerinin daha önce atıldığını savunan Sarıbay şöyle konuştu: “Son 5 senede Ergenekon ile başlayıp ‘paralelcilerle’ devam eden ve basın mensuplarının tutuklama ve gözaltılarıyla günümüze gelen süreçle maalesef özgürlükler kısıtlanmakta. Ama o kişiler içeridekiler değil tüm Türkiye, özgür basını tutsak edilmek istenmekte. Biz bunu kınıyoruz ve gönlümüzden gelen desteği avukat olarak, il başkanı olarak ve eski baro başkanı olarak arkadaşlarımla birlikte vermek için buradayız."
BU ÜLKE KENAN EVREN'İ YARGILADI
Konuşan insanların susturulmaya çalışıldığını söyleyen Sarıbay, “Ben bundan önceki 12 Eylül’ü, diğer darbe dönemlerini yaşadım. O dönemler böyle sert değildi. O dönemler bu kadar baskıcı değildi. Evet gene insanlar içeri atılıyordu, özgürlükler kısıtlanıyordu ama bu dönem daha sert, acımasız ve daha tarafgir bir şekilde baskılar devam etmekte. Artık yargıya güvenin azaldığını, tuzun koktuğunu söylüyoruz. Ama şunu da her zaman söylüyoruz; biz yargıya güvenimizi hiçbir zaman kaybetmemeliyiz, güvenmeliyiz. Herkese bir gün bu yargı lazım olacak. Anayasadaki yargılanamaz maddesine rağmen bu ülke Kenan Evren’i yargıladı. AKP’nin oluşturduğu bir algı sistemi var. Algı konusunda mahirler. Onlara sorarsanız hiç bir gazeteci yazılarından dolayı yargılanmıyor, içeride hiç gazeteci yok. Tamamen yalan. Tutuklanan insanlar gazetecilerdir, ama onlara sorarsan eylemden dolayı ya da destekten dolayı. Aslında hiç ilgisi yok. Tamamen basın özgürlüğüne vurulan bir darbe. Türkiye bunu da atlatacak, demokrasi er geç gelecek. ” ifadelerini kullandı.

AVUKATLIK DA YAPARIZ

İl Sekreteri Av.Hüseyin Acurman da, “Aslında sadece Can Dündar ve Erdem Gül değil, günümüzde bu ülkenin bütün özgür insanları tutsaktır. Korku imparatorluğu kurulmak isteniyor. Can Dündar ve Erdem Gül,  ihtiyaç duyarlarsa,  biz avukatlıklarını üstlenmeye de hazırız” dediler.

NHA/MURAT GÖKKAYA

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat