Özdilek

Güncel

Yeşilay'dan bonzai uyarısı

Son günlerde Kocaeli’de uyuşturucu bir madde olan bonzai kullanımı sonucu ölümlerin yaşanması sonrasında Kocaeli Yeşilay Şubesi uyarılarda bulundu

8 Haziran 2014 Saat: 17:45
Yeşilay'dan bonzai uyarısı
Yeşilay'dan bonzai uyarısı

Yapılan açıklamada, daha fazla gencin hayatını kaybetmemesi için önlem alınması gerektiği vurgulandı.Kocaeli’de son bir hafta içerisinde bonzai kullanımı sonucunda 2 genç hayatını kaybetti. Uyuşturucu bir madde olan bonzai haplarından kullanması sonrasında iki gencin hayatını kaybetmesi, Kocaeli’de sivil toplum kuruluşlarını ve yetkilileri önlem alma noktasında harekete geçirdi. Yaşanan üzücü ölümler sonrasında bir açıklama yapan Yeşilay Kocaeli Şubesi Başkanı Enver Şahin, önlem alınmazsa bonzai gençleri öldürecek” dedi.
Yeşilay Kocaeli Şubesi Başkanı Enver Şahin bonzainin aldığı canlardan sadece birisi olan Ferhat Tarakçı için derin üzüntü içinde olduklarını dile getirdi. Şahin, “Beylikbağı Ulus mahallesinde yaşayan Ferhat Tarakçı, kullandığı Jamaika (Bonzai) adlı uyuşturucu sonrası komaya girerek vefat ettiğini medyadan öğrenmiş bulunmaktayız. Yeşilay olarak bu tür ölümlerin yaşanacağına önceki basın bildirilerimizde değinmiştik. Maalesef millet olarak büyük bir tehlikenin içindeyiz ama bu konuda alınan önlemler yetersiz” dedi.
Şahin açıklamasının devamında şöyle konuştu: “Bonzai vücutta hızlı bir ivmeyle kan basıncını arttırıyor ve bununla birlikte kalp atış hızı da artıyor daha 20 yaşlarındaki bir gencin bile ölümüne sebep olabilen bu durum orta yaş grubunun kullanması halinde derhal öldürüyor. Yaklaşık 7-8 aydır bonzai kullanan kişilerin başlangıçta aldıkları miktarı 20-30 katına çıkardıkları gözlemlenmiştir, bununla birlikte vücutta kocaman sivilceler, aşırı kilo kaybı ve durdurulamayan terlemeler de mevcuttur. 20 yaşında bir insanın vücudu en sağlıklı olduğu dönemdedir. Esrardan dolayı ölen genç sayısı yok iken bonzaiden ölen genç sayısı çoktur”
Şahin yetkililere seslendi bu ölümlerin sonlanması için gerekli önlemleri alımasını isteyerek, Yeşilay olarak bonzai kullanımının önüne geçmek için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat