Özdilek

Güncel

Kadınlar eyleme çağırıyor

Bundan tam 54 yıl önce Dominik Cumhuriyeti’nde insan hakları mücadelesi verdikleri için katledilen Mirabel Kardeşlerin ölüm yıldönümünde Kocaeli Kadın Platformu eylem yapacak.

24 Kasım 2014 Saat: 14:54
Kadınlar eyleme çağırıyor
Kadınlar eyleme çağırıyor

Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar Yürüyüş Yolu üzerinde bildiri dağıtarak katledilen Mirabel Kardeşler için eylem çağrısı yaptı. Ülkelerindeki diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesi veren Mirabel Kardeşler için Kocaeli Kadın Platformu bir yürüyüş düzenleyecek. 25 Kasım Salı günü yapılacak yürüyüş, saat 18.00’de Merkez Bankası önünden başlayacak. Yürüyüşün kitlesel olması bekleniyor.


MİRABEL KARDEŞLER KİMDİR?
53 yıl önce, 1960’ta, Dominik Cumhuriyeti’nde yaşayan ve Mirabel Kardeşler olarak tanınan Patria, Minerva ve Maria Teresa’nın cesetleri bir uçurumun dibinde bulundu. Ölümleri kayıtlara “trafik kazası” olarak geçirildi. Mirabel Kardeşler kadın kimliklerini gözetmeksizin, en ön saflarda yer alıyor ve burada insan hakları mücadelesine önderlik ediyorlardı. Her ne kadar ölüm nedenleri trafik kazası olarak kayıtlara geçse de kaynaklar tecavüz edilerek katledildiklerini gösteriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat