Özdilek

Siyaset

Akar, Kocaelispor’u Meclise Taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar Amatör Spor Kulüplerinin sorunlarını Meclis gündemine getirdi.

4 Mayıs 2016 Saat: 23:54
Akar, Kocaelispor’u Meclise Taşıdı
Akar, Kocaelispor’u Meclise Taşıdı

Birçok kez Meclis kürsüsünden amatör spor kulüplerinin sorunlarını dile getiren Akar vermiş olduğu Kanun Teklifi ve Araştırma Önergesinin gündeme alınması için tekliflerini CHP grup önerisi olarak Meclis gündemine getirdi.

KOCAELİSPOR BİR MARKA

Konuşmasına amatör ligden profesyonel lige çıkan Kocaelispor’u kutlayarak başlayan Akar, Kocaelispor’un başarılarını anımsatarak bugün gelinen nokta da köklü kulüplerin maddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ve Meclis olarak yapılacak yasal düzenleme ile bu kulüplerin rahatlatabileceğini belirtti.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK YETERSİZ

Ülkemizde 13 bin 867 amatör spor kulübünün olduğunu belirten Akar, 3 milyon 700 bin sporcunun yetersiz olduğunun altını çizerek diğer ülkelerdeki uygulamalara ve kulüplere dikkat çekti.

Akar, Fransa da 165 bin, Hollanda ise 36 bin spor kulübünün olduğunu ve bu ülkelerde 1 spor kulübüne 333 kişi düştüğünü ancak ülkemizde bu sayısının 6.430 kişiye 1 spor kulüp olmasının amatör spor kulüplerine yeterince destek verilmemesinden kaynaklı olduğunu söyledi.

Amatör spor kulüplerinin birçok sorunla baş başa kaldığını belirten Akar, maddi sıkıntılar başta olmak üzere sponsor, malzeme, ulaşım, temizlik gibi sorunların çözümü için devlet desteğinin yetersiz olduğunu Belediye bütçelerinden alına binde 1,2’lik payın da adaletsiz bir şekilde yandaş kulüplere verildiğini söyledi.

KANUN TEKLİFİM ORTADA

Akar’ın konuşmasına yerinden müdahale eden AKP grup başkanvekili Bülent Turan Kanun Teklifine destek vereceklerini belirtirken Akar’ın araştırma önergesinin AKP oyları ile reddedilmesi de dikkat çekti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat