Özdilek

Güncel

Kocaeli’yi gururlandıran ödüller

Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli dallarda ödüller alarak Yılın En İyi Meslek Lisesi ünvanını almayı hak ettiler.

7 Mart 2018 Saat: 00:28
Kocaeli’yi gururlandıran ödül
Kocaeli’yi gururlandıran ödüller

Yılın En İyi Meslek Lisesi ünvanını almayı hak ettiler

Türkiye Aşçılar ve şefler Federasyonu (Taşfed) ve World Association of Chefs Societies (WACS) işbirliği ile geçtiğimiz hafta 16.sı düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli dallarda ödüller  alarak Yılın En İyi Meslek Lisesi ünvanını almayı hak ettiler.

Kocaeli’yi gururlandıran ödül

Geçtiğimiz hafta 22-25 şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İstanbul Gastronomi  Günlerinin 16.sı gerçekleştirildi. Türk ve dünya aşçılarının bir araya geldiği etkinliğe İzmit’ten  Yavuz Mesleki ve Teknik Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı  öğrencileri de katıldılar ve yılın en iyi meslek lisesi dalında 1.liği alarak altın madalyayı hak ettiler.Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak ,ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma  etkinliği boyunca tüm hünerlerini  sergileyen öğrenciler bol ödülle geri döndüler. Okulun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Fatma Zehra Atasever’in danişmanlığındaki 18 öğrenci şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikalara da sahip oldu.

Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerinden oluşan ‘’Junior Chef’’ler İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışmada hazırladıkları menülerle ,12 altın ,6 gümüş ,7 bronz madalya ve 1 merit (diploma )kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Yılın En İyi Meslek Lisesi Dalı’nda Süeda ÖZŞENTÜRK, Şevval MUT ve Simge ŞAHİN Sebze oymacılığı dalında, Aslıhan BULUT, Gökçe KÜÇÜKAL, Zehra Yaman, Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı dalında Ayşenur ÇEMREK, Dilara YENER, Elif KOSİF, Sedanur TİMER altın madalyaya layık görüldü. Yarışmada lise düzeyinde gümüş madalyaları Semra BAYRAM, Busenur YILDIZ, Neslihan EMİR, Dilara YENER, Ayşenur ÇEMREK paylaşırken; Esra Nur TURAÇ, Dilek DİRLİKSOY, Hazal Deniz ÇAKIROĞLU, Ayşenur ÇEMREK ve Sude CİRİT ise farklı branşlarda bronz madalya ile ödüllendirildiler.

Yarışmada Balık katagorisindeki yarışmada yarışa Büşra NUR ÖZCAN merit ile ödüllendirildi. Yarışmada Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Neslihan Emir’in jürisi ise Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ikinci başkanı Turgu Ay’dı. Dünyaca ünlü carving ustası Vaselina Slavcheva ise sebze oymacılığı kategorisinde altın madalyaalmaya hak kazanan Aslıhan BULUT, Gökçe KÜÇÜKAL, Zehra Yaman, Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı dalında Ayşenur ÇEMREK, Dilara YENER, Elif KOSİF, Sedanur TİMER’in jüriliğini üstlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat