Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli Valiliği TSM Korosu; Gençleri Davet Etti

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Müziği Korosu, 1989 yılında kurulmuş olup, 2018-19 sezonuna da hızlı başladı. Koroya herkes, özellikle de gençler davet edildi.

2 Ekim 2018 Saat: 22:46
Kocaeli Valiliği TSM Korosu; Gençleri Davet Etti
Kocaeli Valiliği TSM Korosu; Gençleri Davet Etti

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Müziği Korosu, 1989 yılında kurulmuş olup, koronun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Balkaya'dır. İki yıldır başkanlık görevini sürdürmekte olan Balkaya, Makina Yüksek Mühendisi'dir.
2011 yılında vefat etmiş olan koro Kurucu Başkanı Rahmetli Dr. Şefik Postalcıoğlu 22 yıl, Dr. Mehmet Bengi 5 yıl koroda başkanlık görevlerini sürdürdüler.
Koronun Başkan Yardımcılığını Gül Güner, yönetim kurulu üyeliklerini ise Bülent Kocaata, Nihat Özkaya ve Ersin Gizli yürütmekteler.


Vizyon olarak, Kocaeli'nde Türk Müziği koroları arasında ilk akla gelen koro olmak istemektedirler. Koro 15'i saz olmak üzere toplam 65 kişiden oluşmaktadır.


Koronun Şefi Ayşen Cengiz'dir ve 2012 yılından itibaren görevini sürdürmektedir. Ayşen Cengiz; 1965 Adapazarı-Sakarya doğumlu olup, Adapazarı Belediye Konservatuarı mezunudur. Kemençe saz sanatçısı olarak ta görev yapmış olan Cengiz, ilk koro şefliğine, 2001 yılında Beşiktaş Musiki Derneği ile başlamış, 2009 yılından itibaren Hendek Halk Eğitim Korosu'nu ve 2013 yılından itibaren de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Korosu'nu çalıştırmaktadır. Koronun da üyesi Udi Mesut Cengiz ile evlidir.


Koronun ilk şefi, değerli Bestekar Tanburi Erol Sayan'dır ve uzun yıllar bu koroya hizmet etmiştir. Daha sonra sırasıyla Serkan Ün, Erdoğan Akkanat, Yücel Yakar ve İlyas Kula koroda şeflik görevlerini sürdürdüler.


Geçmiş yıllarda, nazariyat dersleri ve Şengül Ödenoğlu'nun hocalığını yürüttüğü solist eğitim programları gerçekleştirilmiş; ileriye dönük planlamalarda benzer faaliyetler değerlendirilmektedir. Çalışma komiteleri, yönetim Kurulu ile koordineli çalışmakta ve çeşitli sosyal sorumluluk projelerini yürütülmektedirler.
Sezona hızlı başlayan koro, iki haftadır çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Atatürk'ü anma konseri, 2018, 2019 sezonunun ilk konseri olarak 10 Kasım akşamı Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, ikinci konser ise Çanakkale Şehitleri'ni anma programı ile 18 Mart 2019 akşamı yine Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecektir. Mayıs ayında da Bahar Konseri planlanmaktadır.


Çalışmalara katılımları için herkes, özelikle de gençler davet edilmektedir. Koro yöneticileri; gençlerin Türk Müziği kültürünün yaşamasında ki ve gelecek nesillere bu kültürü aktarmadaki öneminin farkındalığı ile hareket ettiklerini vurguladılar. Kültürü yaşatma hedef ve sorumluluğu ile misafirler çalışmalara önce misafir olarak katılabilirler ve karar verdikten sonra da üye olabilirler.
Koro çalışmaları her Perşembe günü, 18.00, 20.00 saatleri arasında İzmit'te, Atatürk Heykeli'nin alt kısmında yer alan, eski Valilik Konağı'nın en üst katında yapılmaktadır.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat