Özdilek

Turizm

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Kuruldu

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre KOÜ bünyesinde Turizm Fakültesi kuruldu. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatıldı.Yüksekokulun bütün birimleri fakülteye bağlandı.

29 Aralık 2019 Saat: 16:17
Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Kuruldu
Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Kuruldu

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre KOÜ bünyesinde Turizm Fakültesi kuruldu. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatıldı.
Yüksekokulun bütün birimleri fakülteye bağlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan, bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları neticesinde Kocaeli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu geçtiğimiz aylarda kapatıldı. Ayrıca yine bu kararlara göre Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı olarak Turizm Fakültesi kuruldu. Fakülteye Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndaki birimler bağlandı.

Turizm Fakültesi'nin kurulmasında KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü'nün ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili’nin büyük çabası olduğu biliniyor.


Geçtiğimz aylarda sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Turizm Fakültesi'nin kurulduğunu müjdeleyen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü; “Üniversitemizin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu kapatılarak yerine Turizm Fakültemiz kurulmuştur. İlgili tüm birimler fakültemize aktarılmıştır. Kocaeli ilimize hayırlı olsun. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunarım” diye belirtti.

KOÜ Turizm Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Sami Karacan getirildi.

Prof. Dr. Sami Karacan

Doç. Dr. Bilsen Bilgili (soldan üçüncü), Doç. Dr. Selda Uca (soldan birinci)

Doç. Dr. Emrah Özkul

Kocaeli'nde geniş bir kesim tarafından tanınan ve özellikle Turizm alanında Kocaeli'nde Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, bugüne kadar Kocaeli'nde yapılan en kapsamlı Kocaeli Turizm Çalıştayı gibi başarılı işlere imza atan Doç. Dr. Bilsen Bilgili Dekan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Konaklama İşletmeciliği Bölüm Bşkanı Doç. Dr. Emrah Özkul olurken, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Uca oldu.

Veysel Kavrayan Gazeteci-Yazar

Kocaelihaberci, KOCAELİ

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat