Özdilek

Aşayiş

Kocaeli Polisinden büyük operasyon

15 Temmuz 2018 gecesi, Kocaeli İzmit İlçesinde bulunan bir teknoloji markete giren şahıslar 650 bin lira değerinde çoğunluğu telefon olmak üzere çok sayıda elektronik eşya çaldı.

25 Eylül 2018 Saat: 10:49
Kocaeli Polisinden büyük operasyon
Kocaeli Polisinden büyük operasyon

Ardından 21 Eylül 2018 günü yine İzmit İlçesinde bir başka tekno markete giren şahıslar,  buradan da yine 550 bin lira değerinde telefon ve elektronik eşyası çaldı.  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği olayla ilgili çalışma başlattı.Kocaeli Polisinin çalışmaları devam ederken,  1 Eylül’de Bodrumda bir teknoloji marketten 600 bin liralık cep telefonu, 8 Eylül’de Bolu ili TEM Otoyolu üzerinde bulunan bir tekno marketten 50 bin liralık hırsızlık olayları meydana geldi.  Diğer illerde yaşanan olaylar ile Kocaeli’nde yaşanan olay arasında yaşanan benzerlikler üzerine, olayı gerçekleştiren şahısların aynı kişiler olabileceği üzerinde duran Kocaeli Polisi,  soygunların yaşandığı bölgelerdeki MOBESE, PTS ve güvenlik kameralarını inceledi. Şahısların olay yerine çalıntı plaka taktıkları araçlarla gittiği,  1 kişinin araçta, diğer şahısın aracın yanında silahla beklediği diğer şahısların ise balyoz ve levye ile mağazaların duvar ya da camlarını kırıp içeride çoğunluğu cep telefonu olmak üzere birçok elektronik eşyayı çaldıkları belirlendi. Yapılan çalışmalar sonucu olayı gerçekleştiren şahıslara ulaşılarak takibe başlandı. İstanbul’da 1 eve girerek bir miktar para ile ev sahibine ait aracın çalınması olayı ile 4 ayrı otodan hırsızlık olayına da karıştıkları tespit edilen Şahıslar 21 Eylül’de İstanbul ilinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı.  Yapılan operasyonda 1 pompalı tüfek ve tüfeğe ait fişekler, 1 balyoz, 2 levye, 1 adet tornavida ele geçirilirken çete lideri olduğu iddia edilen M.K, R.Y, E.Y, O.Ö, M.F. T, E.T, M.T ve F.T isimli 9 kişi gözaltına alındı. Şahıslardan  M.F.T ifadesi alınması sonrası serbest bırakılırken,  diğer 7 şüpheli alınan ifadeleri sonrası adli mercilere sevk edildi. Olayla ilgili 4 şüphelinin arandığı öğrenildi.Yaklaşık 2 milyonluk elektronik eşya çaldıkları iddia edilen ve sabıkalı oldukları öğrenilen şüphelilerin, çaldıkları telefonları istanbul’da piyasaya sürdükleri, kazandıkları paralar ile lüks arabalar aldıkları iddia edilirken, araçlara da el konuldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat