Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli’nin ilk oda orkestrası seyirciyle buluşuyor

Kocaeli’nin ilk oda orkestrası olan Nikomedia Gençlik Oda Orkestrası, Kocaeli Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası’nın ev sahipliğinde, 23 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da seyirci karşısına çıkacak.

12 Aralık 2017 Saat: 09:09
Kocaeli’nin ilk oda orkestrası seyirciyle buluşuyor
Kocaeli’nin ilk oda orkestrası seyirciyle buluşuyor

Kocaeli Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (KSMMMO) Kocaeli halkını müthiş bir konserle buluşturmaya hazırlanıyor. Mesleki eğitimler ve çalışmaların yanı sıra kültür sanat ve sosyal faaliyetlerde de adından söz ettiren KSMMMO, güzel bir projeye daha imza atıyor. Kocaeli’nin ilk oda orkestrası olma özelliğini taşıyan Nikomedia Gençlik Oda Orkestrası, 23 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da oda binasında müzikseverlerle buluşacak. KSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Gökmen, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan konsere herkesi davet etti.

 

İlk kez sahne alacak

KSMMMO’nun ev sahipliği yaptığı konser, Zonguldak’ta bulunan Türkiye’nin lider yassı sac üreticilerinden biri olan TatMetal ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon/Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Revnak Yengi Şefliğinde kurulan ve Kocaeli’de yetişen müzisyenlerden oluşan Nikomedia Gençlik Oda Orkestrası, iki büyük kurumun işbirliği sonucu ilk kez sahne alarak kent halkı ile buluşacak.

 

KSMMMO’dan sanata ve sanatçıya destek

Düzenlenen konserle ilgili konuşan KSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Gökmen, “Oda olarak sanatsal etkinliklere önem veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nde üye sayısı anlamında ilk 10’da yer alan büyük bir odayız. Bunun yanı sıra kurumumuzun niteliksel büyüklüğü, mesleki faaliyetler dışında sanata da destek olmamızı gerektiriyor. Sanat ve sanatçı her zaman desteklenmelidir biz buna inanıyoruz ve bu alanda elimizden geldiğince aktif kalmaya çalışıyoruz. 23 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz bu konsere halkımızı davet ediyoruz” dedi.

 

Ustaların eserleri yer alıyor

 

Gelecek vadeden yetenekler

Kocaeli’nin ilk oda orkestrası olarak öne çıkan Nikomedia Gençlik Oda Orkestrası, 2017 yılında, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon/Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Revnak Yengi öncülüğünde kuruldu. 25 kişilik büyük bir ekipten oluşan orkestrada; Kocaeli Devlet Konservatuvarı’nda eğitim almış ve almakta olan gelecek vadeden genç yetenekler yer alıyor. Profesyonel anlamda müzik yapmanın mümkün olduğuna inanan Nikomedia Gençlik Oda Orkestrası, çalışmalarını bu motivasyonla sürdürüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat