Özdilek

Sağlık

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Sıfır Atık Projesini Önemsiyor

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nde “Çevre Koruma Haftası” Kapsamında Etkinlik Gerçekleştirildi

18 Haziran 2018 Saat: 17:48
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Sıfır Atık Projesini Önemsiyor
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Sıfır Atık Projesini Önemsiyor

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Valilik Yerleşkesi hizmet binası bünyesinde oluşturulan kapsamlı bilgilendirme ve atık toplama standı ile Kocaeli' de bir ilke imza atıldı. Çevre Koruma Haftası ve Sıfır Atık Projesi kapsamında Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, kurum idarecileri ve kurum çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte,  sağlık çalışanları herkesi  geri dönüşümde farkındalık oluşturmak amacıyla bu önemli projeye destek vermeye davet ettiler.

 Sıfır Atık Projesinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi, sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla; Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çevre Yönetim Birimi koordinatörlüğünde oluşturulan Sıfır Atık Projesi bilgilendirme standı ve atık toplama noktasında, atıkların kaynağında doğru şekilde ayrılarak ekonomik değeri olan atıkların geri dönüşüme kazandırılması hedeflenmekte, üretilen atık miktarı azaltılmakta ve çevre kirliliği önlenmekte, atıkların sanayide hammadde olarak kullanılması ile enerji tasarrufu sağlanmakta ve doğal kaynakların kullanımı azalmakta, böylece milli ekonomiye katkı sağlanmaktadır.

 Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakılması amacıyla sağlık kuruluşlarında çevre mevzuatına uygun olarak atık yönetimi uygulamaları hız kesmeden devam ettirilen  Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nde ayrıca   tüm sağlık kuruluşlarına “Çevre Dostu Hastane” Belgesi alınabilmesi için gerekli olan çalışmaların başlatıldığı da bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat