Özdilek

Siyaset

Kocaeli Demokrasi Girişimi, referandum sonuçlarını değerlendirdi

Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü Bekir Yurdagül, “Referanduma sunulan anayasa değişikliği önerilerine ve demokrasi kalitesinin daha da geriletilmesine yönelik oyunlara halkımız hayır dedi.

21 Nisan 2017 Saat: 15:41
Kocaeli Demokrasi Girişimi, referandum sonuçlarını değerlendirdi
Kocaeli Demokrasi Girişimi, referandum sonuçlarını değerlendirdi

Eğitim-Sen Kocaeli Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü Bekir Yurdagül, “Referanduma sunulan anayasa değişikliği önerilerine ve demokrasi kalitesinin daha da geriletilmesine yönelik oyunlara halkımız hayır dedi. Açıklanan şaibeli oransal sonucu ile otoriter bir dönüşümün başlatıldığı ilan edilse de, referandum sürecinde daha önce bir arada görmeye alışık olmadığımız değişik görüş ve aidiyetlerden milyonlarca yurttaşımız demokratik ve özgür bir Türkiye yolunda ülkemizin sahipsiz olmadığını gösterdi. Bu durum yeni bir uyum ve bir arada durma deneyiminin ilk adımını atmıştır” ifadelerini kullandı. 

‘BİR ARADA DURMAYI ÖĞRENDİK, DEVAM EDECEĞİZ’

Adaletsiz bir biçimde yürütülen ve demokratların sesinin bastırılmasına özel bir gayret gösterilen referandum sürecinde Kocaeli Demokrasi Girişimi’nin yapmış olduğu çalışmaları da anlatan Yurdagül, “Aklımızdan geçenin hepsini yaşama geçirememiş olsak da elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterdik. En önemlisi, birbirinden farklı görüş, köken ve aidiyetlere sahip olmamıza rağmen bir arada durmayı öğrendik, birlikte sesimizin daha gür ve etkili bir biçimde çıktığını gördük” dedi. Kocaeli’nin demokratik katılım kanallarının genişletilmesi çabasının aktif bileşeni olmaya devam edeceklerini vurgulayan Yurdagül, “Demokrasi dışına taşan özlem ve eğilimlerin uzun erimli ve sabırlı bir mücadele ile geriletileceği bilinciyle sürdüreceğimiz düzenli toplantılarımız, uzman görüşlerine kürsü açacağımız konferanslarımız, mahalle ziyaretlerimiz ve sürekli bir izleme ve deşifrasyon faaliyeti ile Kocaeli’nin demokratik katılım kanallarının genişletilmesi çabasının aktif bileşeni olmaya devam edeceğiz. Toplumun % 49’unun veto edici iradesinin ihlal edilemeyeceğini her vesile ve fırsatta örgütleyeceğimiz kitlesel eylemler ile göstereceğiz” diye konuştu. 

‘HALKIMIZ GEREKEN YANITI VERMİŞTİR’

“Hayır biz kazandık, bir aradayız demokrasi yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” diyen Yurdagül, “Halkımız anayasa yapma faaliyetinin hiçbir normuna uymayan bir keyfiliğe gereken yanıtı vermiştir. Sonucu apaçık ortada olan bir referandumdan sonra galip rolünü oynamaya çalışanların yerinde olmak istemezdik. Halkın reddettiği bir ‘Tek adam Yönetimine Karşı’ mücadelemizi ısrarla ve genişleterek sürdüreceğimizi saygıyla duyurur, referandum sırasındaki gayret ve fedakârlıkları için Kocaeli halkına şükranlarımızı sunarız. Kocaeli Demokrasi Girişimi olarak yolumuza yerel meclislerimizi kurarak ve genişleyerek devam edeceğimizi kamuoyu ve halklarımızla paylaşıyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat