Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Kocaeli Büyükşehir Feto Yurt ve Okullarına imar İzni Verdi ?

Bugün ulusal gazetelerde CHP milletvekili Gürsel Tekin’in feto yurtlarına dair açıklamaları var.

17 Şubat 2020 Saat: 13:19

Detaylı yapıldığı anlaşılan bu çalışmaya göre FETO 81 ilde belediyelerin izni ile 109 tane yurt açmış.

26 Mart 2012 tarihinde Karaosmanoğlu’nun yanındaki kişilerle beraber bir haftalık ABD ziyaretine gittiğini,arkasından Mayıs 2015 te olsa gerek Kocaeli büyükşehir gurubu,belediye başkanları  ve bazı milletvekillerinin gazetecileri de yanlarına alarak ABD ye gittiğini biliyoruz.Özgür Kocaeli gazetesinin 2.Mayıs 2015 tarihli İSMET ÇİĞİT’in “ HERKES PENSİLVANYA’YA BİZ BALTİMOR’A GİTMİŞTİK” başlıklı köşesine bakın bunun doğru olduğunu göreceksiniz.

İsmet çiğit yazısında   bu seyahatin MARYLAND’ın eyalet yönetimi tarafından  organize edildiği söylenerek ABD ye   gittiğini,ama oraya vardıklarında seyahatin Hizmet gurubu tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığını,20 kişilik guruptan Karaosmanoğlu ve kendisi dışındakilerin tamamının bir saat uzaklıktaki PENSİLVANYA’ya gittiklerini ,hatta gittiğine pişman olduğunu da ayrıntısı ile yazıyor.

Bu günlerde ülkemizde FETO’nun siyasi ayağının kim olduğu tartışılıyor.Herkes bir birini suçluyor.Bunu anlamanın yolu FETO’ya kimlerin kaynak aktardıkları,kimlerin işlerini kolaylaştırdıklarını bulmaktan geçmiyor mu ?.Bunun için Gürsel tekin’in araştırması ve haberi çok önem kazanıyor.

Zira FETO gurubuna ekonomik güç kazandıran ciddi diğer avantajların yanında gençleri kazandığı yurtları konusunda da ciddi avantajların da sağlandığı  biliniyor..

Soru şu ; Gürsel tekin’in bahsettiği 109 yurt dahil , Kocaeli de  AKP .li ilçe belediyeleri ve tabii ki son mercii olan büyükşehir belediyesi  kaç tane feto okuluna inşaat izni verdi, kaç tane feto yurdunun açılış iznini şartları zorlayarak verdi.

Güçlü muhalefet ve güçlü basın varsa demokrasi var.bunlar yoksa  demokrasi yok.Muhalefet Kocaeli’de ne yazık ki kendi iç meseleleri ile boğuşup iç mücadele ile uğraşırken bu denli önemli konuları es geçebiliyor.Büyük zorluklar içersinde işlerini yapmaya çalışan muhalefet meclis üyelerine gereği kadar örgüt desteği verilmiyor.Bu destek verilerek bu konuların en üst düzeyde araştırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekir.

Demokrasi haksızlıklar karşısında ,gerçeğin ortaya çıkartılması ve kamuoyu ile paylaşılması konusunda çok ciddi bir mücadele gerektirir .Etkili muhalefetle ancak iktidar alternatifi olunabilir.

Yeniden soralım.;2012 ve 2015 de AKP li belediye başkanları ve milletvekilleri ile siyasiler neden ABD ye gittiler.Orada neler yaptılar.Pensilvanya’ya kimler gitti,kimler gitmedi,.FETO okullarına ve yurtlarına ne kadar imar rantı dağıtıldı,bunları kimler yaptı,bunların meclis kararları nerede,bu okul ve yurtlar ne oldu.

Kocaeli’de iktidar uzun zamandır çok rahat.Bakalım bu sorulara cevap gelecek,yada muhalefet cevap konusunda iktidarı zorlayacak mı ?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat