Özdilek

Spor

Kocaeli Birlikspor Teknik Sorumlusu Sebahattin Akbayrak neler söyledi?

Çok genç ekip ama… Takımın eksikleri… Ve bizim amacımız…

11 Ocak 2018 Saat: 14:09
Kocaeli Birlikspor Teknik Sorumlusu Sebahattin Akbayrak neler söyledi?
Kocaeli Birlikspor Teknik Sorumlusu Sebahattin Akbayrak neler söyledi?

Kocaeli Birlikspor’un yeni teknik sorumlusu Sehabattin Akbayrak kulüp ve oyuncu grubuyla ilgili neler düşünüyor? Göreve gelmeden önce takımı takip eden teknik sorumlu ne gibi eksikler tespit etti? 2.ligi ne kadar tanıyor? Kendisi ve ekibi için neler söyledi? Hedefleri neler? Teknik patron mini röportajında merak edilen tüm bu sorular için neler söyledi?

 

-Kulüp ve oyuncu grubuyla ilgili ilk izlenimlerini ve tespit ettiğiniz eksiklikler nelerdir?

Genç ve özverili bir ekip

“Kocaeli Birlikspor çok genç bir ekip. Ama özverili ve güzel çalışan bir ekip. Müsabakalarda da şuana kadar Kocaeli’yi çok iyi temsil eden bir takım. Tüm takımları takip ettiğimiz gibi Kocaeli Birlikspor’u da takip ettik. Hazırlık maçlarını da izledim. Eksikler var tabii ki. Bu eksikleri giderip ligde tutunmaya çalışacağız ve ligde hak ettiği yere gelmesi için bütün çalışmaları yapacağız.

Eksikler tecrübeye dayalı

Tespit ettiğimiz eksiklikler tecrübeyle alakalı bir durum. Bu liglerde çok tecrübeli oyuncular var; istekli, arzulu. Organizasyonlarda biraz mücadelenin temposuyla alakalı değil de biraz daha dolu dolu ve daha sert savunma yapabilen, daha agresif hale gelen bir takım olması lazım. Onun dışında çok fazla eksikler yok. Belli mevkilere belirli transferlerin transferler yapılması gerekiyor. Başkanımızla birlikte transferi açıp bu mevkilerde takımı güçlendirmemiz gerekiyor. İlk tespitlerimiz bunlar.

İyi eğitim almış oyuncular

Oyuncularımız yetenekli. Alt yapıdan iyi eğitim alıp gelmiş olan oyuncular. Özel yetenekli oyuncular da var. Tabi içlerinde şuanda tam olgunlaşmamış oyuncu karakteri olan oyuncular da var. İyi bir sentez ortaya çıkarıp en iyi şekilde temsil etmesi gereken bir ekip.”

 

 

***

-Birçok ligde çalıştınız. 2.Ligi ne kadar tanıyor ve nasıl yorumluyorsunuz?

“2.ligi çok iyi tanıyorum. Bu ligde daha önce çok çalıştım. 3.ligden şampiyon olarak çıkıp devam ettiğimiz de oldu, farklı kulüplerde çalıştığımız da oldu. Ne olursa olsun mücadele gücü üst düzey, fizik performans olarak güçlü oyuncular var. Futbol kalitesi olarak çok da böyle 40 metrede çok yüksek pas ve tempoyla oynanan çok üst düzey görselliği ortaya çıkaramayan bir lig. Mücadele konusunda hiçbir şekilde eksikliği kabul etmeyen bir lig.”

 

 

***

-Takımın gençleşmesi ve başarısız sonuçlar almasıyla birlikte tribünlerde boş koltuk sayısı arttı. Siz bu konuya nasıl bakıyorsunuz? Taraftara ve camiaya bu konuda neler söylemek istersiniz?

Genç ekip heyecan verir

“Yarışmacı olduğunuz zaman bir heyecan oluşuyor, beklentiler fazla oluyor. Ulaşılacak hedefe yaklaşma oluyor. Ve tabii ki futbol da görsel ve insanların duygularına hitap eden bir olay. Bu heyecanla insanlar tribünleri doldurur. Ters olan da şu; genç bir ekiple zor olanı başarmak daha heyecan vericidir. Daha fazla tribünlere daha merakla insanlar gelir. Sonuçların iyi olmaması taraftarı sahadan uzaklaştırmıştır.

Taraftara ihtiyacımız var

Ama onlar da gelip destek olacaktır. Onları sahaya getirecek futbolu, sonuçları bu ekip yavaş yavaş alacaktır. Genç ekiplerin insanlara güzellik olarak sunacağı şeyler uzun vadeli olduğu için, bu süreci iyi izleyip, neleri kaçırıp neleri kazanacaklarını en iyi şekilde görmek için gelip tribünlerde seyredip destek olmaları gerekir. Genç ekiplerin buna daha fazla ihtiyacı var. Her zaman desteklenmeye ihtiyaçları var. Bu anlamda taraftarımıza ihtiyacımız var.”

 

***

 

-Göreve gelişinizle birlikte Sebahattin Akbayrak ve ekibinin kim olduğu merak konusu oldu. Sizin ve ekibinizin hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Tüm liglerde çalıştım

“Teknik ekibimizle yıllardır birlikteyiz. Bundan önce Sinop’ta ekip çalışması yaparken buradaki gelişmelerden sonra ekibin bir kısmını orada bırakıp bir kısmımız buraya göreve geldik. 22-23 yıldır alt yapının en küçük gruplarından başlayıp bütün kategorilerde çalışmış bir antrenörüm; amatör, 3.lig, 2B, 1.lig, süper lig hepsinde çalıştım. Süper lig hariç tüm liglerde şampiyonluk yaşadık. Çok sayıda sporcu yetiştirdik. Yetiştirdiğimiz oyuncular geçmişte bu kulübe de hizmet ettiler.

Gayet klas bir ekibiz

Amacımız önce takım olarak bir yere gelmek ve sonra bunların içinden Türk futboluna özel oyuncular yetiştirmek. Futbolu her zaman dava edinerek çalışıyoruz. Uzun vadede bunların olacağından eminiz. Ekibimiz de gayet klas bir ekip. Futbolu futbol için sergilemeye çalışan, antrenörlüğü yaparken de maddi olarak değil de futbolun teknik-taktik ve stratejik açıdan güçlü oyuncularını yetiştirmek için çalışan bir ekip. Biz böyle bir araya geldik. Bu takıma da bu hizmeti en iyi şekilde vermeye çalışacağız. Hem kulüp adına, hem bizim adımıza hayırlı olsun.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat