Özdilek

Güncel

“Kocaeli Artvinliler Birlik toplantısı yaptı

İmat Erdoğan öncülüğünde toplanan Kocaeli Artvinliler, "Onsekiz Dernek ve Vakfı ile hizmet ve proje üreten Kocaeli Artvinliler Birliği” Kocaeli’nde bulunan Artvinlilerin tek sesi ve temsilcisidir" dedi.

20 Nisan 2018 Saat: 12:33
“Kocaeli Artvinliler Birlik toplantısı yaptı
“Kocaeli Artvinliler Birlik toplantısı yaptı

Basın açıklaması şöyle:

Kocaeli’de bulunan tüm Artvin Vakıf ve Derneklerini bir araya getirerek onların bağımsız çalışmalarının yanı sıra, bu yeni gönüllü birliktelik yardımı ile Artvin İlinin ve Artvinli hemşehrilerimizin sorunları ve çözüm yolları konusunda yeni politikalar geliştirmek, Artvin kimliğinin korunması ve güçlendirilmesi için çalışmalar yapmak amacı ile 2017 yılında Kocaeli Artvinliler Birliğini kurduk.

 Amacımız birlik çatısı altında çalışmalarımızı gönüllülük esasına göre yapmak, hoşgörüyü egemen kılarak tüm çalışmalarda bireysellikten uzak dar bölge anlayışından kaçınarak Artvin kimliğini, kültürünü, folklorünü, tarihi dokusunu ve turizmini ön plana çıkartmak esas gayemizdir. Bu düşüncelerle başlayan organizasyonumuzda bir yıl boyunca Büyükşehir Belediyesine ait Sivil Toplum Merkezinde tüm dernek ve vakıfların katılımı ile toplantılar düzenleyerek hedef ve amaçlarımız doğrultusunda çalışmalar yaptık.

 Kocaeli Artvinliler Birliği olarak; Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezinde beş gün süre ile başta Artvin Valiliği, Artvin Belediye Başkanlığı, Artvin İlçe Kaymakamlıkları ve İlçe Belediye Başkanları, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığının önderliğinde, Birinci “Artvin Tanıtım Günleri” çerçevesinde 330 bin kişinin ziyaret ettiği görkemli bir program yaptık.

 Ancak son günlerde Birlik çatısı altında oldukları halde birliğimiz ve bütünlüğümüzü bölmeye çalışan bazı dernek yöneticilerinin fevri ve nefsi tavırlarla yeni kurdukları üç beş dernek ile birlikte oluşturdukları güya federasyon adı altında, farklı ve maksatlı bir görüş sergileyerek Artvin Birliğini temsil ettiklerini beyan ettiklerini ve kamuoyu yapmaya çalıştıklarını maalesef esef ve üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Nefsi ve maksatlı girişimlerin ortaya çıkaracağı her türlü olumsuzluğun, Birlik olarak kent genelinde yakalanan ahenge ve oluşumumuza gölge etmesi ve başarısız addedilmemiz durumuyla Kocaeli’nde bulunan Artvinli hemşerilerimize zarar verecekleri endişesi ve kaygısını taşıyoruz ve birliğimizi bozmaya yönelik eylemlerde bulunan arkadaşlarımızı da kınıyoruz.

 

Bugün Birlik olarak başarı ile görev yapan bünyesindeki Onsekiz Dernek ve Vakfı ile hizmet ve proje üreten “Kocaeli Artvinliler Birliği” Kocaeli’nde bulunan Artvinlilerin tek sesi ve temsilcisidir

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat