Özdilek

Sağlık

Kocaeli AMATEM ihalesine çıkılıyor

İlimizde çocuk ve yetişkinliklere yönelik bağımlılıkla mücadele alanında tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verecek olan AMATEM (Alkol Madde Tedavi Bağımlılığı Merkezi) ihaleye çıkıyor.

12 Şubat 2019 Saat: 13:39
Kocaeli AMATEM ihalesine çıkılıyor
Kocaeli AMATEM ihalesine çıkılıyor

 Kocaeli AMATEM yapım  ihalesine çıkılıyor

Haber detayı 

 ÇEMATEM (Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Merkezi) kompleksinin uygulama projeleri Sağlık Bakanlığı nezdinde onaylandı. Kompleksin ihalesi önümüzdeki günlerde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacak. İnşaatının tamamlanmasının ardından AMATEM kompleksi Kocaeli Üniversitesine devredilecek.

Kocaeli ÜniversitesiUmuttepe Yerleşkesinde yaklaşık 25.000 m2 alan üzerinde, 2 ayrı blok şeklinde tasarlanan komplekste 5.500 m2  kapalı alanlı AMATEM ve 5.500 m2 kapalı alanlı  ÇEMATEM yer alacak. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kocaeli Üniversitesi ile beraber çalışılarak geliştirilen projelerin ardından hayata geçirilecek olan kampüste  Erişkin ve Çocuk Kapalı Psikiyatri Servisleri de yer alacak.   

AMATEM ve ÇEMATEM hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney“Madde bağımlılığı bireyin kendisi kadar, ailesini, çevresini, ülkemizi etkileyen toplumsal sorunlarından birisi. Madde bağımlılığı tedavi merkezleri konusunda da gerekli çalışmalar tamamlandı. Bu proje üzerinde uzun zamandır çalışılıyor. Tüm uygulama projeleri tamamlanarak Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkıyoruz. Üniversitemiz ile birlikte, Kocaeli’ ye özel oluşturulan bu proje önemli bir misyonu üstlenecek, vatandaşlarımızın söz konusu hizmete ulaşmalarını sağlayacak. Bilimsel ve kapsayıcı tedavi hizmetlerinin sunulacağı merkezlerde, hastalarımız hem madde bağımlılığından arınacak hem de ek ruhsal bozukluklar açısından değerlendirilecek. Hastalarımızın aile sorunları, mesleki eğitim zorlukları ve sosyal becerileri de değerlendirilecek, sosyal etkinliklerle, düzenli grup ve bireysel terapilerle tedavi planları oluşturulacak. Oldukça geniş bir alana sahip olan merkezde hastalarımız için her türlü imkan olacak” dedi.

 

AMATEM

  1. 2 oturum alanına sahip AMATEM Binasında; 24 hasta odasında  48 yatak, 5 uğraş odası, spor alanı, görüşme odaları, sosyal çalışmacı ve psikolog odaları, laboratuvar, özel görüşme odaları, 7 poliklinik, 5 yataklı detoks birimi, TV odası, hasta meşguliyet alanları bulunacak.

 

ÇEMATEM

18 yaş altı çocuk ve ergenlerde alkol ve madde kullanım bozukluğu olanların ayakta ve veya yatarak teşhis, tıbbi ve psiko-sosyal tedavi ile tıbbi rehabilitasyon hizmetleri verilecek olan, 2.500 m2 oturum alanına sahip olup ÇEMATEM binasında da 7 uğraş odası, spor alanı, seminer odası, laboratuvar, 3 ÇEMATEM polikliniği, 8 gündüz polikliniği, 2 psikolog odası, 2 yataklı detoks birimi, grup terapisi odası, kütüphane, özel görüşme odası, toplamda 13 oda ve 26 yataklı hasta odaları olacak.

Ayrıca; yaklaşık 25 dönüm arazide AMATEM ve ÇEMATEM binalarının yanı sıra 300 m2 teknik merkez binası, AMATEM ve ÇEMATEM için düzenlenen kışın da kullanıma uygun kış bahçeleri, basketbol sahaları, su öğeleri, kameriyeler, hobi bahçesi ve hastaların vakit geçirebilmesi amacıyla uygun rekreasyon alanları bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat