Özdilek

Siyaset

Koç, kurucusu olduğu bölge için isyan etti

Çayırova kurucu Belediye Başkanı Timur Koç, Çayırova’nın adının ilçe olmasına rağmen,bugüne kadar ilçe özelliğine sahip olamadığını ifade etti.

16 Şubat 2013 Saat: 00:21
Koç, kurucusu olduğu bölge için isyan etti
Koç, kurucusu olduğu bölge için isyan etti

Koç, “adımız ilçe oldu ama, biz nasıl bıraktıysak öyle kaldı. Devlette, büyükşehir de ne bir proje geliştirdi ne de önemsedi” dedi.

DÖRT İLÇE ARASINDA DENİZLE BAĞI KOPARILAN TEK İLÇE

Çayırova’nın, Kocaeli’nin  batı bölgesinde deniz ile bağı koparılmış tek ilçe olduğunu ifade eden Koç, “çarpık, anlamsız ve tamamen keyfi olarak çizilmiş bir ilçe sınırları var.  Bugün Eskihisar’ın Çaıyrova’ya bağlanması ne kadar saçma ise, Çaıyroava’nın denizle bağlantısı olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstütisi, Anadolu Hastanesi, Hünkar Çayırı, Arçelik fabrikasının bulunduğu alanların Çayırova’dan ayrılması o kadar abestir. Ama, Çayırova sahipsizliğin ve bazı hesapların kurbanı olmuştur. Oysa, adetli olan sınırların yeniden belirlenmesidir. Bu çok önemlidir. Çünkü, denizi var ama denize hasret bir ilçedir Çayırova.” dedi.

10 YILDA YAPILAN BİRŞEY YOK

Çayırova’da kendilerinden sonra, gerek ilçe olmadan önce gerekse ilçe olduktan sonra bir proje ve yatırım yapılamadığına dikkat çeken Koç, “Bugün Çayırova’da ne varsa on yıl öncesine aittir.  Folklör, koşu ve yürüyüş ile bir ilçe gelişemez. Suyu, hem de tüm ilçeler içinde Çayırova’ya getiren tek belediye bizdik.  Belediyeye görkemli binayı biz yaptık. Kent planlamasını biz yaptık. Yolları biz açtık. Eğitim alanlarını biz belirledik. Mezarlıkları biz yaptık. Toplu konut projelerini ilk biz başlattık. Parkları biz yaptık. O günden bugüne Çayırova’da yapılan bir şey yok. Zaten ne devlet ne   büyükşehir ne de yerel belediye  bir proje yapmadı. Deyim yerindeyse taş üstüne taş koymadı. Bir tane proje yok. Hala ilçenin bir kent meydanı bile yok” şeklinde konuştu.

FATİH CADDESİ ESNAFI BİTTİ

çevresi için düşünülen projeler dışında gerek Gebze gerekse Çayırova için bir çözüm projesi  olmadığını, yıllardan beri yatırım diye bir üstgeçit ve birkaç genişletilen yolu ısıtıp ısıtıp kamuoyunun önüne sunduklarını ifade eden Timur Koç, “Çayırova’da ulaşım planı falan yok. Özellikle fatih caddesi esnafı bitmiş durumda. Trafik esnafı bitirdi. Bir ilçede olması gereken ulaşım planlaması yok.” dedi.

BU NASIL İLÇE ?

Çayırova ile Şekerpınar’ın bütünleşmesinin sağlanamadığını, hala iki ayrı bölge gibi yaşadıklarını, yıllar geçmesine rağmen bir ilçede olması gereken devlet kurumlarının tesis edilemediğini vurgulayan Koç, “ Ne doğru dürüst  hastane ve personel, ne de kamu birimleri var. Adeta vekaletlerle yönetilen bir ilçe. Çayırova, adeta üvey evlat durumundadır. Elimizdeki 10 yıl önceki görüntüleri verelim ve bakın bakalım bir değişiklik var mı? Adımız ilçe…”şeklinde konuştu.

BU HALK LAYIK DEĞİL Mİ?

Gerek devletin gerekse Büyükşehir’in Çayırova’ya  ilgisizliğine isyan eden Koç, Kuştepe’de bol bol  yürüyüş yapılarak  kentin idare edilemeyeceğini ve geliştirilemeyeceğini söyledi. Koç, “Artık büyük projeler geliştirilmeli, sınır adaletsizliğine son verilmeli, kente meydan, kente  donanımlı sağlık kuruluşları yapılmalı. Çayırova, gerçek anlamda ilçe yapılmalıdır. “ dedi. Koç,  “Bu kentin halkı buna layık değil mi” diye sordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat