Özdilek

Ekonomi

Kızılay'ın Kiracısı elektriği kesti, esnaf mağdur!

Kızılay İş merkezindeki esnaf, İş merkezini kiralayan firma tarafından mahkeme sonucu belirlenmeden binanın elektriğini kesti. Esnaf mağdur oldu.

19 Mayıs 2018 Saat: 12:11
Kızılayın Kiracısı elektriği kesti, esnaf mağdur!
Kızılay'ın Kiracısı elektriği kesti, esnaf mağdur!

 Türk Kızılayı tarafından düzenlenen ihale ile iş merkezi yaklaşık 1 yıl önce 25 yıllığına bir firmaya kiralandı. Binada kiracı olan işletmesi sahipleri ise ihaleden önce Türk Kızılayı ile yıllık kira sözleşmesi imzaladıklarını ve kiraladıkları alanlara yüklü miktarda masraf yaptıklarını söyleyerek, iş merkezini satın alan firmanın talep etmesi halinde dükkanlarını terk etmeyeceklerini belirtti. İş merkezi sahibi olan firmanın binada tadilat yapacağını söylemesi üzerine durumu kabul etmediklerini söyleyen kiracılar, firma hakkında şikayetçi oldu.

İşletmeciler, mahkeme kararını beklerken bugün öğlen saatlerinde iş merkezine gelen firma yetkilileri iş merkezinin elektriğinin kesileceğini söyledi. Kendilerine daha önceden binanın elektriğinin kesileceğinin bildirilmediğini ve mahkeme kararı gelmeden binanın elektriğinin kesilemeyeceğini söyleyen 8 iş yeri sahibi ise duruma tepki gösterdi. Firma yetkilileri ve kiracılar arasında çıkan tartışma büyüyünce çevredeki vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak dükkan sahiplerini sakinleştirdi. Firma yetkilileri ise iş merkezinin elektriğinin keserek olay yerinden ayrıldılar. Hukuksuzca mağdur edildiklerini söyleyen iş yeri sahipleri ise şikayette bulunmak üzere KocaeliAdliyesi’ne başvurdu.

Esnaf mağduriyet yaşadı

Elektriklerinin kesilmesi ile mağduriyet yaşadıklarını ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen kafe işletmecisi Cevdet Sert ise, “Mahkemeden istedikleri teknik raporun gelmesini beklemeden elektriği kestiler. Bugün bu firma yargı kararını beklemeden, Cumhurbaşkanımız’ın adını kullanarak bu zulümleri yaptı bize. Şu anda iş merkezimizde 8 iş yeri var. Burada Tük Kızılayı’nın kan verme merkezi, noter, kafe ve eczaneler var. Dolabımızdaki ürünler ziyan oldu. Biz bir an önce bu duruma çözüm bulunmasını istiyorlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat