Özdilek

Turizm

Kırkyama Şenliği Başvuruları Başladı

Başkan Ellibeş’e festival çalışmaları ve Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi kırkyama ve saçaklama atölye çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

15 Mart 2017 Saat: 20:06
Kırkyama Şenliği Başvuruları Başladı
Kırkyama Şenliği Başvuruları Başladı

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kent Konseyi Genel Sekreteri E. Fatih Bayram öncülüğünde Kırkyama festivali düzenleme kurulu üyeleri Deniz Ediz, Leyla Parlar, Ayşe Ataseven, Naz Camkıran ve Gülay Küçükberber’i makamında ağırladı.

Başkan Ellibeş’e festival çalışmaları ve Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi kırkyama ve saçaklama atölye çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Tüm Herkesi Uluslararası Kırkyama Festivalimize Bekliyoruz

Başkan Ellibeş yaptığı açıklamada, “Gölcük Belediyesi olarak her yıl düzenli ve planlı olarak uluslararası ve ulusal düzeyde çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri yapmaktayız. Bu şekilde Gölcük’ümüz hem ülkemizde hem de yurtdışında kültür ve sanat etkinlikleri ile anılmakta ve İlçemizin marka değerini oluşturmaktayız. Bu etkinliklerimizden birisi de uluslararası düzeyde yaptığımız Kırkyama Festivalimiz. Ayrıca uluslararası düzeyde Ahşap Heykel Sempozyumumuz, Seramik Sempozyumumuz, Fotoğraf Yarışmamız her yıl düzenli olarak devam etmekte. Bu anlamda önemli etkinliklerimizden biri olan ve her yıl düzenli olarak yaptığımız Kırkyama Festivalimize geçen yıl itibariyle 124 sanatçı iştirak etmişti ve bu sanatçıların 17 tanesi 8 tane farklı ülkeden sanatçılardan oluşmaktaydı. Bu şekilde uluslararası düzeydeki festivalimiz başarıyla sürdü. Bu yıl da 8. sini hep beraber düzenleyeceğiz. Değerli hocalarımızla onların güzel ve özverili katkılarıyla Gölcük Belediyesi 8. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği Çalıştay’mızı 18-19-20 Ağustos tarihlerinde Değirmendere Çınarlık Meydanında yapacağız. Şimdiden Uluslararası Kırkyama Festivalimizin 8. sine hem yurtiçinden hem de yurtdışından iştirak edecek olan tüm sanatçılarımıza tebriklerimi iletiyorum. Onları Türkiye’nin incisi, Gölcük’ümüzün değerli bölgesi olan Değirmendere’de ağırlamaktan dolayı duyacağım mutluluğu bir kez daha ifade ediyor ve herkesi Uluslararası Kırkyama Festivalimize bekliyorum” dedi.

Ayrıca yapılan ziyarette Kırkyama Düzenleme Kurulu üyeleri tarafından üzerinde gül desenleri ve Gölcük Belediyesi desenli minderler hediye edildi.

Bu kapsamda 8.sinin gerçekleştirileceği Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği & Çalıştayı başvuruları başladı.

Gölcük Belediyesi ev sahipliğinde 18-19-20 Ağustos 2017 tarihinde Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği & Çalıştayı için http://festival.golcuk.bel.tr web sayfasından başvurular alınacaktır. Katılmak isteyenler http://festival.golcuk.bel.tr web sayfasının başvurular bölümündeki başvuru formu doldurarak festival@golcuk.bel.tr mail adresine görsellerle başvuruda bulunabilirler. Ayrıntılı bilgi almak isteyeler 0262 414 45 83 – 0549 735 26 94 nolu telefonları arayabilirler.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat