Özdilek

Spor

“Keşke İzmitli birileri çıksaydı…”

Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz kamuoyunda yüksek sesle dillendirilen kulübün devri, transfer tahtasının durumu, teknik ekip değişikliğinin nedenleri ve devir görüşmelerin içeriğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

11 Ocak 2018 Saat: 20:47
“Keşke İzmitli birileri çıksaydı…”
“Keşke İzmitli birileri çıksaydı…”

Yılmaz, “Şuan birliktelik üzerine görüşmelerimiz sürüyor. Başka çaremiz yok. Keşke İzmitli birileri çıksaydı” dedi

  Görüşmelerimiz sürüyor

Kamuoyunda yüksek sesle dile getirilen kulübün devri, transferin açılıp açıklamayacağı ve teknik ekip değişikliğiyle ilgili açıklama yapan Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz şunları söyledi: “Futbol camiasında her şey çabuk duyuluyor. Gerçi gizli yaptığımız bir şey yok. Geçen sezondan beri bu işi tek başımıza yürütemeyeceğimizi söyledik. Transfer tahtası da kapalı. Yine söylüyorum; 4 milyona yakın borçla devraldık ve şuanda 5 milyon borç var. Birileri atıp tutuyor ama biz aldığımız gibi devretmeye çalışıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Ortaklık da olabilir.

Beraber yürütme ihtimali

Bu kulüpte emeğimiz var. Üzülerek belirtmek istiyorum ki; yaklaşık 400-500 kişilik bir aileyi görmemezlikten geldiler. Sosyal sorumluluk projelerine kimsenin destek vermediği yerde tek başıma kaldıramayacağımı belirttim. Görüşmelerimiz sürüyor ve şuan kesinleşmiş, netleşmiş bir durum yok. Kulübün geleceği ve hepimiz için en iyi şartların oluşması gerekiyor. Görüşmelerimiz şimdilik belli bir hisse üzerinde. ‘Beraber yürütelim’ üzerine görüşüyoruz.

Teknik ekip değişti çünkü…

Hoca değişikliğine gelince; böyle bir talepleri oldu. Belli kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyordu. Ortak aldığımız bir karardı. Futbolda imzalar kadar ayrılıklar da var. Bu görüşmeler neticesinde hocamızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Hocalarımızla vedalaştık. Tabi üzülüyor insan. Onlara minnettarız. Emeklerinin karşılığını ödeyemeyiz. Fakat böyle olması gerekiyordu. Yeni teknik direktörümüz Sebahattin hocamıza ve ekibine de hayırlı olsun diyorum. İyi bir kariyeri var. İyi bir geçmişi var. İyi insan olduğunu düşünüyorum. İyi iletişimi var. İyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Camiamıza hayırlı olur inşallah.

Keşke izmitliler çıksaydı

Bizim şuanda bu ortaklıktan başla çaremiz görünmüyor. Gönül isterdi ki; koskoca şehirde bu kulübe sahip çıkacak İzmitli birileri olsun. Ama ben bunu kime açtıysam herkes fırsattan istifade etmeye, faydalanmaya çalıştı. Samimi ve dürüst insanlara kapımız her zaman açıktı. Ama bize hep kafasının arkasında başka planları olanlar yanaştı. Biz bu planlara izin vermedik. Belki bu yüzden kamuoyunda fazla rağbet görmedik. Fırsatçılığa çevirecek insanlara meyil vermeyeceğimi yine söylüyorum. Ölürüz de kendi yağımızla kavruluruz, yine de yürütürüz.

Söylemek istemiyorum

Bu sefer kim olduklarını söylemeyeceğim. Daha önce de Beşiktaş ile ortaklık yoluna gittik. Maalesef olmadı. Bu kez söylemeyeceğim. Söylemek de istemiyorum. Bu bende kalsın istiyorum. Sonuçta biz hala kulübümüzün başındayız, yönetiyoruz. Belki de hiç konsensüse gerek kalmadan destek alacağız. Sürecimiz sürüyor. Belli başlı şartları vardı; hocalarımızla yollarımızı ayırdık.

Transfer konusunda…

Çocuklarla da konuştuk. 14 sene profesyonel oynadım. Kimi sezonda 5-6 hocayla çalıştım, bazı sezonda bir hocayla çalıştım. Buna da hazırlıklı olmaları gerekiyor. Şartlar şuanda bunu gerektirdiği için böyle oldu. Her şeyden önce spor camiası için, Kocaeli için, kulübümüz için, bizim için hayırlı olmasını istiyorum. Transferle ilgili de bu konu şimdilik kapalı kalsın. 

Bu şehir kazanabilirdi

UEFA Pro-Lisans Güncelleme Semineri vardı. Konuşmaları herkes dinledi. Şenol Güneş de bahsetti, ‘3 tane futbol fabrikası olacak şehirlerden bir tanesi Kocaeli’ dediler. Ben bunun üzerinden gittim. Hiçbir zaman haddimizi aşmadık; birinin önüne ya da arkasına geçme niyetimiz olmadı. Bu kulüp üzerinden Kocaeli şehri çok şey kazanabilir, çok futbolcu üretebilirdi. Maalesef ağabeylik yapacak insanlar ve kulüpler ağabeyliğini, kardeşlik yapacak kulüpler dahi kardeşliğini yapmadı. Bunun da üzüntüsünü yaşıyorum. Tabii ki onların da ekonomik sıkıntıları vardır, haksızlık yapmayalım. Ama sonuçta Kocaeli’nin koca kulübü ya.

Anatörle avunuyoruz

Seminerde bile konuşuluyorsa bir dönüp bakalım futbol kenti miyiz, değil miyiz? Sporun başkenti miyiz, değil miyiz? Kendimizi amatörlerle avutmaya devam ederiz. Amatör sporculara haksızlık etmek için söylemiyorum. Hepsinin hayalleri var ve amatör spor profesyonelliğin temel taşıdır. İşte bunu kaçırıyoruz. Soruyorum; hangi amatör sporcu milli bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıracak? Profesyonel olmadan o bayrağın oralarda dalgalandırılamayacağını hepimiz iyi biliyoruz.”

 

 

Ortaklık koşulu

ERHAN YILMAZ- Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz kulübün geleceğinin için bir ortaklığın kaçınılmaz olduğunu, görüştükleri şahıs ya da firmayı açıklamak istemediğini, bu görüşmeler doğrultusunda da teknik ekip değişikliğine gittiklerini belirtti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat