Özdilek

Siyaset

KESK Kocaeli Şubeler Platformundan faks eylemi

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, faks eylemi gerçekleştirdi. Faks eylemi öncesi yapılan açıklamada, OHAL İnceleme Komisyonunun hiçbir aşamada açık ve şeffaf bir faaliyet yürütmediği vurgulandı.

7 Kasım 2018 Saat: 23:36
KESK Kocaeli Şubeler Platformundan faks eylemi
KESK Kocaeli Şubeler Platformundan faks eylemi

KESK Kocaeli Şubeler Platformundan faks eylemi

PTT İzmit Şubesi önünde faks eylemi öncesinde açıklama yapan KESK Kocaeli Şubeler Platformuna HDP ve KODA üyeleri de destek verdi. BES Şube Sekreteri Yeliz Yılmaz Karstarlı'nın okuduğu basın açıklamasında, OHAL İnceleme Komisyonunun lağvedilerek KHK ile ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi istendi. 
OHAL KHK’si ile gerçekleşen ihraçların hiç birinde kamu emekçilerine savunma hakkının tanınmadığını aktaran Karstarlı, "OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu çalışma usul ve esasları doğrultusunda incelediği ve incelemekte olduğu dosyaların hiç birinde başvurucular halen ne ile suçlandıklarını bilmemektedirler. Bu hali ile komisyonun varlığı uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve ilgili mevzuatlarda yer alan savunma ve adil yargılanma hakkına engel teşkil etmektedir" dedi. 
'Kamu emekçileri görevine iyade edilmeli' 
Komisyonun etkin ve denetlenebilir bir hukuk yolu olmadığını hatırlatan Karstarlı, "İhraçlara ilişkin başvuruları ele alması ve sonuçlandırması dosya yoğunluğundan ötürü yılları bulmakta, mağduriyet sürelerini uzatan bir hale bürünmektedir. Komisyonca itirazları hakkında olumlu karar verilen kişilere bile tam bir onarım ve tazminat garantisi yoktur" diye konuştu. Komisyona başvuru yapan başvurucuların dosyalarının hangi aşamada olduğuna ve içeriğine dair karar açıklanana kadar herhangi bir bilgi alınamadığının altını çizen Karstarlı, "Bu anlamıyla OHAL İnceleme Komisyonunun karar vermiş olduğu dosyalar da dâhil olmak üzere hiçbir aşamada açık ve şeffaf bir faaliyet yürütmemektedir. Bu gerekçelerle, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun lağvedilerek, ihraç tüm kamu emekçilerinin görevlerine iadesi ile sosyal, ekonomik ve özlük haklarının tam tazmini için Cumhurbaşkanlığının ilgili yasal süreci başlatması gerekmektedir" dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat