Özdilek

Çevre

KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri'nin kentsel dönüşüm projesi içine alınması vatandaşları bir hayli tedirgin ediyor

17 Ocak 2013 Saat: 14:13
KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ
KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

Çayırova’da kentsel dönüşme karşı kurulan Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katılan Avukat Erbay Yucak, Çayırova belediyesinin yapmak istediği kentsel dönüşüm konusunda suç işlediğini söyledi. Yucak, “Tapunuz olsa, iskân veya imar ruhsatınız olsa bile eğer oturduğunuz yerler kentsel dönüşüm alanı ilanı edilmişse yapacağınız bir durum yok.” dedi.

DERNEK BİR ARAYA GETİRDİ

Emek ve İnönü Mahalleleri’nin kentsel dönüşüm projesi içine alınması vatandaşları bir hayli tedirgin ediyor. Bu nedenle Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği çatısı altında toplanan mahalle sakinleri konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek amacıyla Sivaslılar Derneği’nde bir araya geldi. İstanbul Barosu Avukatlarından ve Bir Umut Derneği ´nden Avukat Erbay Yucak mahalle sakinlerine neler yapmaları konusunda bilgiler aktardı.

ANLAŞMALAR SAKLANIYOR

Dernek olarak birlikte hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Avukat Erbay Yucak, “Kentsel dönüşüme karşı mahalleliler olarak dernek kurmuş olmanız önemli bir adım. Bundan sonra mahalleliler olarak yapmanız gereken bu derneğe sahip çıkmaktır. Mahalleleriniz dönüşüm alanı olarak belirlenmiş. Bununla birlikte TOKİ ile belediye protokol imzalamış. Ancak bu yapmış olduğu anlaşmayı sizlerden saklıyor. Yani belediye resmi kanunları çiğneyerek suç işliyor. Mahalleliler olarak birlikte hareket etmeniz gerekir. Aksi takdirde Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde yaşanan durumların aynısını yaşarsınız” diye belirtti.

KİRAZPINAR KÖTÜ ÖRNEK

Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri’nde yapılmak istenen kentsel dönüşme karşı kurulan Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katılan Avukat Erbay Yucak, Çayırova belediyesinin yapmak istediği kentsel dönüşüm konusunda suç işlediğini söyledi.

Mahallelilere organize biçimde hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Erbay Yucak, “Birlik içinde hareket etmelisiniz. Evlerinizde rahat oturmayın. Yakında sizlere tebligatlar gelmeye başlar. Yasal olarak yetkililer eğer isterlerse mahallenizde kentsel dönüşüm yapabilirler. Tapunuz olsa, iskân veya imar ruhsatınız olsa bile eğer oturduğunuz yerler kentsel dönüşüm alanı ilanı edilmişse yapacağınız bir durum yok. Sizler ne yaparsanız yapın yetkililer isterlerse mahallelerinizi kamulaştırıp yine de kentsel dönüşümü yapabilirler. Belediye ve yetkililer şimdilik yapacakları kentsel dönüşüm için yasal altyapıyı oluşturuyorlar. Sizlerde buna karşın dernekle birlikte hareket ederek güç birliği içersinde olmalısınız” dedi. Erbay Yucak’ın konuşmasından sonra Gebze İnönü Mahallesi, Gebze Adem Yavuz ve Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm derneklerinden temsilcilerde birer konuşma yaparak mahallelerinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdiler.

İnönü Mahallesi’nde bulunan Sivaslılar Derneği’nde düzenlenen toplantıya Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği Başkanı İsmail Yeşildal, Kartal Bir Umut Derneği’nde Avukat Erbay Yucak, Kentsel Dönüşüm Projesi’ne karşı Gebze Cumhuriyet ve Âdem Yavuz Mahallesi’nde ve Gebze İnönü Mahallesi’nde kurulan derneklerin temsilcileri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat