Özdilek

Röportaj

Kentimizin futbolu için KONSENSÜS YAPALIM

Ali Gürdal: Kentimizin spor camiasına ve mülki idare amirlerine seslenendi

16 Kasım 2017 Saat: 22:24
Kentimizin futbolu için KONSENSÜS YAPALIM
Kentimizin futbolu için KONSENSÜS YAPALIM

Kimse takım ayrımı yapmasın ve tüm takımlarımızı ligi fark etmeden destekleyelim” dedi

 İstediklerimi yaptılar

Kocaeli Birlikspor’un A takımını maçlara hazırlayan teknik direktör Ali Gürdal “Takımın önce oynama arzusu arttı. Geçen hafta Hatay maçının son 20 dakikasında da tamamen önde, 3.bölgede oynadık. Benim için en büyük memnuniyet takımın önde oynama isteğiydi. Bu hafta da çalışmalarımızı buna göre yaptık. Bulduğumuz pozisyonları da gole çevirmemiz lazım. Bugünkü hazırlık maçında da istediklerimi yaptılar ama biraz final vuruşlarında sıkıntımız oldu. Onu da yorgunluğa bağlıyorum. Antrenman temposunu düşürecek ve maça dinlenik çıkacağız” dedi.

Yerimizi belli edecek maç

Tokatspor maçının önemine değinen Ali Gürdal, “Yerimizi belli edecek bir maç. Bunun bilincindeyiz. Tokatspor’un maç analizlerini de yaptık. Ceza alanında oynayan bir takım. İyi oyuncuları var. Geç toplandılar, belki daha iyi yerlerde olabilirler ama bizim bu maçı almaya ihtiyacımız var. Cumartesi günü güzel, zevkli ve kaliteli bir maç olacağını düşünüyorum. Çocukların kazanma arzusu en üst seviyede. Birlik ve beraberlik de öyle. Başaracaklarına inanıyorum. Bundan sonra gel-gitlerimiz olmayacak. İyi konsantre olmaya başladık. Teorik ve görsel antrenmanlarımızı da çoğalttık. Kendilerine güvenleri gelmeye başladı” diye konuştu.

Düşen topu toplayacağız

Hazırlık maçını sık sık bölmesi ve uyarılarda bulunmasıyla ilgili olarak da Gürdal, “98-2000 doğumlular. Geçen sene U-17 ve U-19’da oynayan oyuncularımız var. O nedenle maç içinde durdurup hatalarını anlık olarak gösteriyorum. Anlamalarını sağlıyorum. Ondan sonra istiyorum. Oyun pozisyonu bilgisini arttırıyoruz. Yaptığımız hatalardan biri; rakip defansı yormuyorduk. Vurduktan sonra düşen topları toplamıyorduk. Adamlar yorulmadığı zaman ölü topta bile gelip rahatça bize gol atabiliyorlar. Yediğimiz goller savunma oyuncularından. Geçen hafta da aynı hatayı yaptık. Düşen topu tekrar oyuna sokamıyorduk. Eksiklerimizi ve hatalarımızı çok çalıştık. Bu maçta da iyi uyguladık” ifadelerini kullandı.

Bütün takımlar bizim

Son günlerde kentimizin futbolunun dip yaptığının belirtilmesi hususunda ise teknik direktör Ali Gürdal şu sözleri kaydetti: “Bütün gazeteler ‘Kocaeli futbolu dibe vurdu’ diyor. Ben buradan spor camiamıza sesleniyorum; Derincespor, Gebzespor, Gölcükspor, Darıca, Kocaelispor, Kocaeli Birlikspor ayırmadan hepsini desteklemeliler. Tribünleri gelip dolduracaklar. Profesyonel takımlar da bizim, Bal’dakiler de bizim, amatör takımlar da bizim. Bütün amatör takımlardan maça gelip genç çocukları desteklemelerini istiyorum.

Birbirimizi destekleyelim

Kocaeli Birlikspor olarak baktığımızda genç bir ekibiz ama sokağa çıktığımızda İzmit, Kartepe, Karamürsel, Derince, şehrin dört bir yanından gelen çocuklar. Amatör takımlardan gelen İzmitli çocuklar. Gelip çocukların ne seviyeye geldiğini takip etmelerini bekliyorum. Bütün takımlar konsensüs yapıp, bir araya gelmeli ve Kocaeli futbolu için birliktelik sağlanmalı. Belki basın kuruluşlarının yapacağı bir organizasyonda teknik ekipler, oyuncular, kulüp yöneticileri bir araya gelmeli. Biz bu kentin hiçbir takımının başarısız olmasını istemiyoruz. Herkes birbirini desteklesin.

Takımları ayırmasınlar

Hep birlikte bu ilin futboluna katkı vermeyi hedefleyelim. Sokaktaki çocukları futbola kazandıralım. Bu şehrin potansiyeli bize yeter. Yeter ki kimsenin kafasının arkasında bir şey olmasın. Takımları ayırmasınlar. Alt yapısıyla üst yapısıyla bir bütün olalım. Bizim çocuklarımız deplasmanda 3-5 bin kişinin olduğu maçlarda çok iyi oynuyorlar. Çünkü taraftar olduğunda maça iyi konsantre oluyorlar. Kendilerine daha çok güveniyor ve müthiş oynuyorlar. Burada da bunu aşmaya başladık.”  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat