Özdilek
Tolga HAVUÇ
Tolga HAVUÇ

Kefken Sporsuz Bir Cennet

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

                                             

 

             Karadeniz’in bir incisi mi desem yoksa dünyanın yedi harikasından birimi hala kararsızım. Bence dünyanın yedi harikasından biri. Kefken tarihin karanlık sayrafalarına tanıklık yapmış doğasıyla deniziyle görenleri hayrete düşüren bir sanat mimarisidir. Karadeniz’e kıyısı olan bu kasaba birçok önem teşkil etmektedir. Bir den fazla kumsalı içinde barındıran bu kasaba ayrıca Karadeniz’in iki adasından birine sahip.

 

              Bir spor adamı olarak beni üzen bazı konular var. Yetiştiğim suyunu içtiğim bu cennette spor adına hiçbir şey bulamıyorum. Oysaki Kefken doğasıyla müthiş bir trekking alanı ayrıca kara denizde olmasından dolayı rüzgar ve akıntıya sahip bir bölgedir. Bu bölgede ilginç midir bilmem ama bir unsur daha var: bölgede yetişen çocuklar yenilen balıktan mıdır bilmem ama müthiş yeteneklidir. Ama kasabanın henüz bir spor tesisi bulunmamaktadır. Son yıllarda Kefken de spora hizmet eden büyük bir tesis var. Tesisin ismi Kefken Beyoğlu belediyesi çevre yaz kampı. Beyoğlu belediyesi İstanbul dan Kefken e uzanan spor macerasını gördükçe başta Beyoğlu belediye başkanını ve heyetini gerek bir Kefken genci olarak gerek bir spor adamı olarak kutluyorum. Kefken e müthiş bir mimari kazanarak son yıllarda Kefken in hayata bakış açışını da değiştirmiştir. ‘Demek ki isteyince yapılabiliyormuş’ demekten başka hiç bir şey söyleyemiyorum. Sporu bir gelişim aracı olarak kullanan liderler hep dikkatimi çekmiştir. Daha önceki yazılarımda Rusya başbakanı Putin’i örnek verdim şimdileri ise Beyoğlu belediye başkanı Sayın AHMET MİSBAH DEMİRCAN’I örnek veriyorum. Kocaeli de birçok siyasi liderimi zinde bu tür çabalar göstereceğine inanıyorum ama inanç tükenen bir nesnedir.

             Zaman akıp giderken kaybolan Kefken sporuna ve bunun yanında unutulmaya yüz tutmuş Kefken turizmine bir Kefken genci olarak üzüntü duymaktayım. Mesela yakın zamanda Akdeniz olimpiyatları mersin de yapılacak neden Karadeniz olimpiyatları düzenlenmiyor? Onu da geçtim neden Marmara olimpiyatları düzenlenmiyor ilimizde? Oysaki iki denize kıyımız var neden başaramıyoruz? Burada suçlu olan spor adamlarımız mı siyasetçilerimiz mi turizmcilerimiz mi yoksa Kefken halkımı? Ben turizmi siyaseti sporu ve en önemlisi Kefken i bilen bir birey olarak herkesin suçlu olduğunu düşünüyorum. Çünkü kimse üstüne düşeni yapmıyor. Elimizden bir MİRAS giderken sadece bakmakla yetinen herkesi Kefken e davet ediyorum ve yeni ufukların şampiyon sporcuların bu kasabadan yetişeceğine canı gönülden inanıyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 3 yorum yapılmıştır
Hakan ERYILMAZ 07.02.2014 10:13
Yazınız şu an ki fotoğraftır.Tespitinize katılıyorum.Fakat bu durumdan ileri demokrasicilerin rahatsız olmaması çok enteresandır.İleri demek daha iyiyi ve gelişmişi olarak algılıyoruz.Uygulama ise daha geri olduklarını gösteriyor.Meclisteki tüm partiler için söylediklerim.
Seyfi doğan 06.02.2014 21:54
Hay ağzına sağlık yazar.Benim seçtiğim bir vekil yok orda tabi.Başkanlar kiminle çalışmak istiyorsa onlar vekil oluyor.Nerede halkı temsil eden adam.Hakan şükür misali.
Adem Gülmez 06.02.2014 18:22
Millet vekili sandığımız insanların aslında parti başkanlarının vekili olduğunu ve doğal olarak meclisin gerçekte halkın iradesini yansıtmadığını düşünüyorum.Osman bey konuyu güzel açıklamış.Teşekkürler.
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Nerede Kalmıştık!..3 Nisan 2019 Saat: 10:10
Her yeni bir gün yeni bir heyecan, yeni bir deneyim, yeni bir soluktur…
Günümüz aile modeli ve sebepleri!..6 Kasım 2016 Saat: 15:00
Yaşamış olduğumuz bu yüz yılda teknolojinin de gelişmesiyle birlikte ortaya birçok yeni kavram çıkmış, bu kavramların temelini de yeni bilgiler oluşturmuştur…
14 Ocak’taki Büyük Şölenimize Bekliyoruz…4 Ocak 2015 Saat: 12:07
Değerli okurlarım, Uzun süredir boş kalan köşeme geri dönüyorum. Yoğunluk ve sıkı bir çalışma disiplinimin temel sebebiydi sizlerle burada buluşamamak…
Kocaeli bürokratına sahip çık..!19 Mayıs 2014 Saat: 11:05
Yalancı mı, değil!
Üçkağıtçı mı, değil!
Haksızın yanında mı, değil!
Ve Artık Türkiye Şampiyonalarındayız…16 Mart 2014 Saat: 18:45
Fazla değil 4 yıl önceydi geride kalan mazimiz…
Üniversite 2. sınıfa yeni başlamıştım kararı aldığımda ve cimnastik çalışmalarıma başladığımda…
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat