Özdilek

Ekonomi

KDV oranlarında değişiklik

CSK Denetim ve Mali Müşavirlik’in Sahibi Bağımsız Denetçi ve S.M Mali Müşavir Serkan Kumdakçı MAG Business için yaptığı açıklamada KDV indirimlerini anlattı

10 Ağustos 2020 Saat: 16:22
KDV oranlarında değişiklik
KDV oranlarında değişiklik

31 Temmuz 2020 tarihli ve 31202 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, bazı hizmetler ile süs bitkileri ve çiçek teslimlerinin tabi olduğu KDV oranlarında değişiklik yapıldı. MAG Business içeriğinde yer alan haberde 31 Aralık 2020 tarihine kadar KDV oranı %18 olan mal ve hizmetlerin bazılarında %8’lik KDV uygulanacağı açıklandı.

Pandemiden büyük ölçüde olumsuz etkilenen esnaf ve turizm sektörünün yararına olması planlanan KDV değişiklikleri yıl sonuna kadar geçerli olacak. İş yeri kiralama hizmeti, kongre, konferans, seminer, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, düğün, nikah, balo ve kokteyl salonlarında verilen organizasyon hizmetleri, berberlik ve kuaförlük hizmetleri ile güzellik salonlarında verilen hizmetler, terzilik, giyim eşyası ve ev tekstili ürünlerinin onarım ve tamiratı, ayakkabı ve deri eşyalarının onarımı, ayakkabı boyama hizmetleri, kuru temizleme, çamaşırhane, giyim eşyası ve diğer tekstil ürünlerinde ütüleme hizmetleri, halı ve kilim yıkama hizmetleri, bisiklet, motosiklet ve motorlu bisikletlerin bakım ve onarımı, evde kullanılan elektrikli cihazların bakım ve onarımı, tüketici elektroniği bakım ve onarımı hizmetleri, evde kullanılan ısıtma ürünlerinin bakım ve onarım hizmetleri, ev ve bahçe gereçlerinin bakım ve onarım hizmetleri, mobilyaların ve ev döşemelerinin bakım ve onarım hizmetleri, bilgisayarların, iletişim araç ve gereçlerinin saatlerin bakım ve onarım hizmetleri, müzik aletlerinin bakım ve onarım hizmetleri, çilingirlik ve anahtar çoğaltma hizmetlerinin ile hamallık hizmetleri, motorlu kara taşıtlarının yağlanması, yıkanması, cilalanması hizmetleri ile bunlara ait koltuk ve döşemelerin bakım ve onarımı, hane sakinlerine verilen konut bakım, onarım, boya ve temizlik hizmetleri, yolcu taşımacılığı hizmetleri, alkollü içecek içecekler hariç yeme-içme hizmetleri gibi bir çok alanda uygulanan %18’lik KDV oranı %8’e düşürüldü.

 KDV indiriminin birçok işletmeye katkı sağlayacağını belirten CSK Denetim ve Mali Müşavirlik’in Sahibi Bağımsız Denetçi ve S.M Mali Müşavir Serkan Kumdakçı “KDV indirimi ile esnaf zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde nefes alma imkanı bulacaktır. Ekonomik anlamda yaşanılan sıkıntıların özellikle küçük işletmelerde etkileri daha vahim sonuçlar doğurmaktadır. KDV indirimi bu noktada toparlanma sürecinde birçok sektöre nefes aldıracaktır” diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat