Özdilek

Siyaset

Kaya, usulsüz arsa satışını yargıya taşıyacak

Dava sonuçlanmadan ve mecliste takas işlemi iptal edilmeden satışın yapılamayacağını belirterek bu arsanın satışını yargıya götüreceklerini belirtti.

21 Mart 2018 Saat: 22:08
Kaya, usulsüz arsa satışını yargıya taşıyacak
Kaya, usulsüz arsa satışını yargıya taşıyacak

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin KAYA Atatürk mahallesinde kaymakamlık yeri olarak   bilinen 4.700 M2 arsa ile ilgili belediye meclisinin almış olduğu takas kararı meclis tarafından kaldırılmadan satılmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek tepki gösterdi.  Yapılan işlemin yasal olmadığını konunun yargıda olduğunu dava sonuçlanmadan ve mecliste takas işlemi iptal edilmeden  satışın yapılamayacağını belirterek  bu arsanın  satışını  yargıya götüreceklerini belirtti.

 

Konu yargıda arsa satışı hukuksuz

 

CHP İlçe Başkanı Kaya açıklamsında şu görüşlere değindi ;

Mülkiyeti Çayırova belediyesi’ne ait Atatürk mahallesi Rahmi Dibek caddesi üzerinde bulunan 1037 ada bir nolu 4700 M² miktarlı arsa Çayırova Belediye Meclisi'nin 01.02.2017 tarihi ve  09  sayılı kararı ile  oy çokluğu ile satışa çıkarılmış , ancak süreç içerisinde satılması ile ilgili hiçbir ilan yapılmamıştır. Mevcut bu satış kararı ortada iken iptal edilmeden 02.05.2017 tarihli  Meclis’de AK parti belediye meclis üyelerinin oy çokluğu ile takas kararı alınmıştır,  bu işlemlere karşı CHP belediye meclis üyelerimizce  Kocaeli 2. idare Mahkemesinde  dava açılmıştır. Mahkeme devam ederken meclisin en son almış olduğu karar ortada iken, Belediye yönetimi mevcut arsayı başkaca bir karar bulunmamasına rağmen 09.08.2017 tarihinde 16.920.000 TL muammen bedel ile  satışa çıkartmıştır. Mahkeme devam ederken ve mevcut takas kararı ortada iken bu arsanın 14.03.2018 tarihinde arsanın 13.160.000 tl ye satılmasını kabul etmek mümkün değildir.

 

Arsa satışında belediyeyi zarara uğratılmıştır.

 

Arsanın satış ilanında 16,920,000 TL bedel üzerinden satışa çıkarılmasına rağmen 13.160.00 TL ye satılması bizim iddiamız olan bu  satışın şaibeli  olduğu tezini açıkça ortaya koymaktadır . CHP olarak Kocaeli 2.  idare Mahkemesi'ni açmış olduğumuz dava dilekçesinin ekinde sunduğumuz değer tesbitinde  arsanın 18.800.000 TL  olduğunu belirtmiştik. Yapılan değer tesbiti ve satış ilanında belirtilen 16,920.000 TL muammen bedel ortada iken arsanın 13.160.00 TL ye tek bir alıcının girdiği ihalede, rekabet koşulları oluşturulmadan satılması belediyeyi ciddi zarara uğramıştır.   CHP olarak bu gün olduğu gibi bundan sonrada bu tür hukuksuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğiz.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat