Özdilek

Çevre

Kaş kollektiv: 42 Sanatçı ve doğa savunucularına teşekkür, mücadeleye devam...

Kaş Kollektiv, bir ay önce "Doğanın Ritmini Bozma" adıyla başlattığı protesto hareketine gerek kliplerle, şarkılarla gerekse açıklamalarıyla destek veren sanatçılara teşekkür etti.

2 Kasım 2017 Saat: 15:45
Kaş kollektiv: 42 Sanatçı ve doğa savunucularına teşekkür, mücadeleye devam...
Kaş kollektiv: 42 Sanatçı ve doğa savunucularına teşekkür, mücadeleye devam...

Kaş Kollektiv, bir ay önce "Doğanın Ritmini Bozma" adıyla başlattığı protesto hareketine gerek kliplerle, şarkılarla gerekse açıklamalarıyla destek veren sanatçılara ve sanatçı guruplarına, doğa savunucularına ve vatandaşlara gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Kaş Kollektv’i, mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Amaçlarının  genelde ve yerelde tüm canlıların yaşam alanlarını tehdit eden ve giderek şiddetlenen yoketme hareketine dikkat çekmek olduğunu ifade eden Kaş Kollektiv açıklamasında, "Bu süreçte bizimle aynı duyarlılığı paylaşan sanatçı arkadaşlarımıza ve sürece paylaşımlarıyla katılan tüm dostlara yürekten teşekkür ediyoruz." denildi.

Bölgede aralarında tanınmış çevreci aktivistlerin de olduğu bölgedeki vatandaşlar tarafından oluşturulan ve adına Kaş Kollektiv'i denilen platform tarafından yapılan açıklamada şunlar dile getirildi: 

"Kaş Kolektiv uzun süredir genelde ve yerelde sürdürülen mücadelelerin tarafı olarak; doğa üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekmek için bir protesto zinciri oluşturmuştur.

Bu protesto zincirine soruna dikkat çekmek amacıyla çok sayıda müzisyen davet edilmiş ve büyük çoğunlukla da davetimiz karşılık bulmuştur. Özellikle son on yıldır Kaş ve çevresinde yaşam alanlarını ve sosyo ekonomik dengeleri hedef alan olumsuzluklar ivme kazanmış, ekolojik bütünlüğü kar amaçlı parçalayan, tüm canlıların eşit olarak yaşama ve türünü sürdürebilme hakkını gasp eden anlayışlar artmıştır.

Özellikle gücünü "torba yasa " ile meşrulaştıran aktüel sermaye grupları ve taşeronluk ilişkileri havaalanı ve bölünmüş yol güzergahları ile ekolojik çöküşün sorumlusu olma yönünde hızla ilerlemektedirler. İşte bu ve benzeri aymazlıklara dikkat çekerek, karşıt görüşlerin de olduğuna vurgu yapmak için başlattığımız "sesli"protesto hareketimiz hedef kitlesini yaratmış binlerce insan sorunu gözleme almıştır.

Kaş kolektiv bildiği mücadele metodları ile gücü oranında sorunların tarafı olmayı sürdürecektir.#doğanınritminibozmayın#"

42 SANATÇI  GURUP VE SANATÇIYA TEŞEKKÜR

Kaş-Kalkan arasında kıyıya paralel olarak yapılması planlanan yeni otoyol ile ilgili tepkiler sürerken, bölgenin özellikleri nedeniyle büyük bir doğa felaketi yaşanacağını açıklayan Kaş Kollektiv'i, insanlığın geleceği için bu projeden vazgeçilmesini istiyor.Kaş Kollektivi,çevre ve doğanın korunması için ilgi çekici etkinlikleriyle dikkatleri çekmeye davam ediyor.

1-Aklan Akdağ

2-Sarp Maden

3-Tolga Gürkey

4-Suavi

5-Burhan Şeşen

6-Ali Rıza Binboğa

7-Bilgin Canaz

8-Zafer Cınbıl

9-Şinasi Celayiroğlu

10-Hikmet Altunbaşlıer

11-Can Onur

12-Cenk Erdoğan

13-Sabit Sümer

14-Sadık Adıgüzel

15-İzmir Müzisyenler Derneği

16-Oğuz Öner

17-Aslı Yeşil

18-Gürcan Konanç

19-Ümit Dedeoğlu

20-Alp Erdoğdu

21-Muammer Ketencoğlu

22-Amağra Şahin

23-Erdem Gülada

24-Ceyhun Güneş

25-Erkan Beyter

26-Selçuk Özüpek

27-Taner Kral

28-Eyüp Eyüboğlu

29-Turgay Onatlı

30-Maviden Yeşile Halk Ezgileri Topluluğu

31-Aylin Aslım

32-Erdal Erzincan-Can Kalaycıoğlu

33-Grup Rengâhenk

34-Hüseyin Cebeci

35-Vedat Yılmaz Karakaya

36-Osman Kırca

37-Süha Özgeçen

38-Onok Bozkurt-Cenk Güçbilmez-Tugay Başarılı

39-Deniz Atalay

40-Kaan Ersoy-Yelda Nur Canbaş-Zişan Bulut-İlahi Türk

41-Hüsamettin Ergöl ve Arkadaşları

42-Akademi Tango

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat