Özdilek

Sağlık

Kartepe’li Kadınlar Obeziteye Savaş Açtı

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Ataşehir Kadın Spor ve Yaşam Merkezi üyeleri için sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadele konusunda farkındalık eğitimi düzenledi.

13 Şubat 2016 Saat: 09:17
Kartepe’li Kadınlar Obeziteye Savaş Açtı
Kartepe’li Kadınlar Obeziteye Savaş Açtı

Sosyal belediyecilik hizmetlerini önemseyen ve bu yöndeki çalışmalarına hız veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sağlık alanındaki seminerlerle ilçe halkının bilinçlenmesini amaçlıyor. Bu kapsamda Muzaffer İncekara İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Diyet ve Beslenme Uzmanı Nurcan Bıçakcı Kahveci, katılımcı kadınlara sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadele yolları hakkında sunum yaptı.

Sinevizyon destekli sunumda Kahveci, Ataşehir Kadın Spor ve Yaşam Merkezi üyelerine, obezitenin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu da anlattı. Şişmanlığın küresel bir halk sağlığı problemi haline geldiğini belirten Nurcan Bıçakcı Kahveci, “Diyet dediğimiz şey, kişiye özeldir ve kan şekeri ölçüldükten sonra kişiye özel uygulanmalıdır” dedi.

Türkiye’de erkeklerin yüzde 21.2’sinin, kadınların da yüzde 41.5’inin obez olduğunu ifade eden Kahveci, sunumunda obezitenin tespiti, tedavi yolları, fiziksel aktivite ve beden kitle endeksi hesaplanması konuları ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Sunum sonunda katılımcılar arasında spor yaparak sağlıklı beslenerek kilo veren 5 kişiye değişik hediyeler takdim edildi.

Kartepe ilçesindeki obezite ile mücadele yıl boyu sürecek bir dizi programla devam edecek. Bu kapsamda belediye yetkilileri İlçe Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi ile iş birliği yaptı. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşamla birlikte obezitenin önlenmesinin koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında büyük bir önem taşıdığı düşüncesinden hareketle “Obeziteye karşı mücadele ediyoruz, porsiyonlarımızı küçültüyoruz” ve “Obeziteye karşı mücadele ediyoruz günde en az 30 dakika yürüyoruz” kamu spotunu içeren afişlerle de ilçe genelinde kadınların bilinçlendirilmesi sağlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat