Özdilek

Turizm

Kartepe Doğa Sporları Turizm Çalıştayı’na Hazırlanıyor

Kartepe Dağ ve Göl Spor Turizmi 27-28 Nisan tarihleri arasında Kartepe Park Otel’de “Kartepe Belediyesi Doğa Sporları Turizm Çalıştayı” düzenlenecek.

20 Mart 2016 Saat: 21:49
Kartepe Doğa Sporları Turizm Çalıştayı’na Hazırlanıyor
Kartepe Doğa Sporları Turizm Çalıştayı’na Hazırlanıyor

Kartepe Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi, Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Genel Müdürlüğü, Federasyon Temsilcileri ve Federasyon İl Temsilcileri, dernekler, acenteler, bölgedeki ünlü spor adamları, yerel ve ulusal basın mensupları ve yazarların katılımı ile düzenlenecek çalıştayın ön toplantısı da önceki gün Kartepe Sukay Park Tesislerindeki kahvaltı programında gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Levent Atalı, federasyon temsilcileri, federasyon il temsilcileri, acente ve dernek temsilcileri katıldı.

Toplantıda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Kartepe’de dağ ve göl sporları turizminin bütünleşmesinin çok büyük artılar getireceğini belirtti. İlçede yapılacak alternatif spor alanlarının artırılması yönündeki çalışmaları olumlu karşıladığını belirten Çintımar, “Ülkenin bu kaynaklarının pozitif anlamda kullanılması için üzerimize düşen katkıyı vermeye hazırız” dedi.

İlimizde turizm bilincinin yavaş yavaş gelişmeye başladığını hatırlatan Turizm İl Müdürü Zamburkan, “Önceki yıllarda Kocaeli’nin turizmde parlayan yıldızı Kartepe diye slogan yapmıştık. Bugün geldiğimiz noktada Kocaeli’de her şey var. Artık turizmin alt yapısı Kartepe’de de mevcut. Bu saatten sonra turizmi geliştirmek için neler yapabilirizi düşünüyoruz” dedi. Kartepe’de alternatif sporların değerlendirilmesi için her şeyin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Üzülmez’e katıldığını belirten Zamburkan, “Kocaeli’nin tek eksiği tanıtım tanıtım tanıtım diyoruz. İyi bir tanıtım yapılması durumunda Kocaeli’nin turizm pastasından gereken payı alacağını inanıyorum. Turizme verdiği destek ve katkılardan dolayı sayın başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Kartepe Turizm Pastasından Hak Ettiği Payı Alacak

“Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, göreve geldiği günden itibaren özellikle Arap coğrafyasından Kartepe’ye yoğun bir ilgi olduğunu gördüğünü kaydetti.

Başkan Üzülmez, “Kartepe’nin güzelliklerini keşfetmiş uluslararası düzeyde meraklı insanlar var. Biz de bu ilgiyi bu manada ortaya çıkartmak ve artırmak amacıyla, bu ilgiyi sporla bütünleştirmek adına, ilginin de ekonomiyle birleştiği doğa sporları ile buluşturmak istedik. Temsilcisi olduğunuz sporları ilçemizde keşfedelim, sporu yapabilme adına ve resmi manada yarışma takvimlerine sokabilme anlamında, o pistlerin imarı konusunda teknik çalışma yaptık. Bilimsel anlamda da ilgili kurumlara bunu anlatarak iyi bir iş ortaya çıkartmanın mutluluğunu beraber yaşayalım istiyoruz” dedi.

Başkan Üzülmez, Kartepe’de doğa sporları başta olmak üzere ulaşım ve benzer konularda yaptıkları çalışmalar ve projeleri katılımcılarla paylaştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat