Özdilek

Güncel

Kartepe Cem Bialetti'de işçiler greve çıktı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde tencere üretimi yapan Cem Bialetti fabrikasında grev başladı.

18 Ekim 2016 Saat: 02:14
Kartepe Cem Bialetti'de işçiler greve çıktı
Kartepe Cem Bialetti'de işçiler greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye 130 işçinin çalıştığı Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde kurulu Cem Bialetti’de işçiler greve çıktı. Toplu sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık zaptı tutulan fabrikada yasal sürenin dolmasının ardından grev kararı uygulandı. Ücret ve sosyal hakları içinde barındıran 12 maddede anlaşma sağlanamayan toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri grev ile sonuçlandı. 

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun da katıldığı grev ilanı, halaylarla başladı. Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, kendilerinin ücret talebine patronun çok düşük rakam önerdiğini belirterek, patron bu kararından dönmediği için grevin uygulandığını belirtti.

Serdaroğlu ise asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu belirterek, "İstediğimiz zamlar fazla denilerek kabul edilmiyor. İşçi 1.400 lira alıyor, biz zam istiyoruz çok görüyorlar. Ama işçiler grev dedi, biz de işçilerin grevini kutluyoruz ve davullarla zurnalarla grevimize çıkıyoruz" diye konuştu. Birleşik Metal-İş, ilk 6 ay için ücretlere yüzde 18 zam istemiş, patron ise yüzde 3 önermişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat