Özdilek

Spor

Kartepe Belediyesi çocukları kayakla buluşturuyor

Kartepe Belediyesi kış spor okulları bünyesinde “Kartepe’de kayak bilmeyen çocuk kalmasın” sloganı ile hayata geçiriyor.

16 Şubat 2016 Saat: 00:05
Kartepe Belediyesi çocukları kayakla buluşturuyor
Kartepe Belediyesi çocukları kayakla buluşturuyor

Kartepe’nin zirvesinde Kartepeli çocukları kış sporlarından kayak sporu ile tanıştırmak, kayak yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen kurslar kar kalınlığının istenen seviyelerde olduğu dönemlerde yapılıyor. Kayak kursları Salı ve Perşembe günleri veriliyor.

 

Kartepe Belediyesi Kış Spor Okulları bünyesinde gerçekleştirilen kayak kursları ücretsiz olarak 20’şerli gruplar halinde 4 eğitmen nezaretinde haftada 2 gün süre ile uygulanıyor. 8-15 yaş grubu Kartepeli öğrenciler salı ve perşembe günleri Kartepe Belediyesi’nce kayak merkezine ulaştırılıyor.

Kayak malzemelerini tanıma ve giyip çıkarılması, düşme teknikleri eğitimlerini alan öğrenciler sırasıyla kar sapanıyla yavaşlama ve paralel kayarak hızlanmayı nasıl yapacaklarının teorik ve pratik bilgilerini eğitmenlerinden öğreniyorlar. Kartepe’nin zirvesinde gerçekleşen kurslarda öğrenciler kayarak aşağı inip telesejle yukarı çıkıyorlar.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan ilçede kayak sporunu geliştirmek, çocuklarımızı kayak sporu ile tanıştırmak ve öğretmek istedik. Bu kapsamda kış spor okulları bünyesinde açtığımız kayak kurslarımızda, bu spora ilgi duyan ve yetenekli çocuklarımıza destek oluyoruz” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat