Özdilek

Güncel

Kariyer Günlerinin Konuğu Vali Hüseyin Aksoy Oldu

Gölcük'te Öğrenci olmak projesi kapsamında Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği’nde gerçekleştirilen Kariyer günlerinde, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, konuk oldu.

14 Şubat 2018 Saat: 14:54
Kariyer Günlerinin Konuğu Vali Hüseyin Aksoy Oldu
Kariyer Günlerinin Konuğu Vali Hüseyin Aksoy Oldu

Kariyer Günleri programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yansıra, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İlçe  Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Gölcük’te öğrenci olmak ayrıcalıktır

Kariyer günleri programında ilk olarak konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Belediyelerin hizmet alanı çok geniş. Gölcük’te 161 bin insan yaşıyor. Bu 161 bin insanın beklentilerine karşılamak için çalışıyoruz. Hizmetlerimizden en önemlisi eğitimdir. Gerçekleştiren bu proje neticesinde tüm öğrencilerimize Gölcük’te Öğrenci olmanın ayrıcalıklarından faydalanma imkânı sağlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘gelecek sizinle şekillenecek. Bu projemizde 2011 yılından beri devam ediyor. Toplamda yıllık 17.673 öğrenci7yılda  toplamda 120.471 öğrenci proje den faydalanmıştır” ifadelerinde bulundu.

Yapacağınız tercihler sizlerin geleceğini doğrudan etkileyecek

Ardından kürsüye gelen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Gençlerimizin eğitimleri noktasında tercihlerini yaparken daha bilinçli hareket etmeleri onların geleceği için daha iyi fırsatlar yaratacaktır. 11. Sınıf öğrencileriyle beraberiz. Lise yıllarının son zamanlarındasınız. Üniversite anlamında yapacağınız tercihler sizlerin geleceğini doğrudan etkileyecek. Özellikle tercih yaparken kendinize hangi mesleği yapmak istediğinize göre tercih yapmalısınız” ifadelerinde bulundu.

Yaptığımız İşten Heyecan Duymalıyız

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Aksoy, “Sevmediğiniz ve yapmaktan heyecan duyacağınız bir işi, bir mesleği tercih edin. Tercihlerinizi yaparken mutlaka sevdiğiniz ve yaparken heyecan duyacağınız bir şekilde kullanmalısınız. Eğer tercihlerinizi bu noktada kullanmadıysanız, yaptığınız işten keyif almıyorsanız, mutlu olmuyorsanız başarılı şansınız pek yok. Ben hep şunu söylerim yaptığınız işten heyecan duyacaksınız. Eğer heyecan duymuyorsak kendi kendimizi sorgulayacağız. Başka bir alanda, hangi işi yapabiliriz arayış içerisinde gireceğiz. Başarılı olabilmek içinde mutlaka çalışmak mecburiyetindeyiz. Çalışmadan başarıyı yakalamak mümkün değildir” dedi.

Çalışmadan elde edilen başarılar geçici başarılardır

Konuşmalarına devam eden Vali Aksoy, “Zaman zaman çalışmadan başarılı olmak istisnada olsa olabiliyor. Bunlar geçici başarılardır ve bu başarılar asla bizi yanılmamalıdır. Bir şey istiyorsak, başarmak istiyorsak mutlaka çalışmak mecburiyetindeyiz. Herkes bir iş yapıyor. Ve bu işi yerine getiriyor. Herkesin yaptığı işi yapmaktansa, yeni farklı şeylerle neler katabilir ve bu yaptığım işi daha ileriye nasıl götürebilirim arayışı içerisinde olmak durumundayız. Herkesin yaptığı işi değil de farklı yönlerde veya yapılan bir işi nasıl geliştiririz düşüncesinde olmalıyız. Bir konuda sabit kalınmamalı farklı düşünceler ortaya atılmalıdır. Zaman zaman anne babalar çocuklarının iyiliği için kendilerine göre doğrularını anlatmak isterler. Anne babalarınızı dinleyin. Fakat onların söylediği meslek sizin kafanıza uymuyorsa ailenizle bu konuyu ciddi bir şekilde görüşün, konuşun ve hep birlikte ortak bir kararla, kendinizi mutlu hissedeceğiniz, o mesleği tercih edeceğinizde daha başarılı olacağınız bir alana kayma noktasında tercihinizi yapın” diye konuştu.

Kendinizi en mutlu, en iyi hissettiğiniz alanı tercih edin

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy son olarak, “Ben daha önce kaymakamlık yaptım. Şimdi Kocaeli Valiliği görevini yürütüyorum. Ben yaptığım işi severek yapıyorum. Yaptığım işten heyecan duyuyorum. Her görev yaptığım yerlerde farklı olarak neler yapabilirim diye görev ve sorumluluğu ile vazifemi yapmaya çalışıyorum. Bu duygu ve düşünceleri sizlerde taşımalısınız. Benim size tavsiyem karar aşamasında olduğunuz bu lise yıllarında bu çerçevede düşünün. Ailenizle, Öğretmenlerinizle, arkadaşlarınızla da istişarelerinizi yapın, kendinizi en iyi, en mutlu hissediyorsanız bu alanı tercih edin. Bu projede, bu alanda gençlerimizin ufkunu açan, onların sosyal kültürel anlamda gelişmelerine katkı sağlayan bir çok faaliyeti kapsıyor. Bu boyutu ile ben Gölcük Belediye Başkanımıza, onun değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu işbirliğini sağlayan Gölcük Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlerimize, değerli öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Programın sonunda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş katkılarından dolayı Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’a hediye takdiminde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat