Özdilek

Güncel

Karaosmanoğlu, İzmit’in Kurtuluşunu Kutladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı bir mesajla İzmit’in 1921 yılında düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yılını kutladı.

27 Haziran 2018 Saat: 20:43
Karaosmanoğlu, İzmit’in Kurtuluşunu Kutladı
Karaosmanoğlu, İzmit’in Kurtuluşunu Kutladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 Başkan Karaosmanoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi; "Tarihimizde müstesna bir yeri olan Kocaeli, Birinci Dünya Savaşı sonrasındaki işgal yıllarında çok büyük acılara, katliamlara ve vahşetlere tanık olmuştur. Düşman işgalinden kurtuluşu uğruna halkımız, kadınıyla, erkeğiyle, genç - yaşlı demeden, insanlık tarihinde eşine az rastlanan zulme ve vahşete karşı birlik olmayı başarabilmiş, kanlarını, canlarını feda ederek amansız bir mücadele vermiştir. Onurunu, şerefini, vatan sevgisini, birlik olma ruhunu tüm dünyaya gösterebilmiş insanımızın mücadelesi, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de güzel bir örnek teşkil etmiştir. Öncellikle İngiliz ve ardından Yunan ve Ermeni çetelerin işgalindeki yıllarda şehit veya gazi vermemiş, bu acıları hissetmemiş bir Kocaelili düşünülemez. Toprağının her bir parçasında düşmanın gazabını en vahşi ve acımasızca yaşayan Kocaeli’miz, bir daha o acıları yaşamamak adına, dünyada söz sahibi olan, gücüne güç katmaya devam eden bir Türkiye'yi yine aynı ruhla, aynı özveriyle, aynı hislerle korumaya, geliştirmeye, güçlü kılmaya devam edecektir. Ülkemizi 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştırmaya el birliği ile çalışacaktır. 28 Haziran 1921 günü İzmit’te verilen hürriyet ve istiklâl mücadelesi, Türk Milleti’nin, bugünlere gelmesine vesile olan Millî mücadelemizde de önemli bir kilometre taşı olmuştur. Hürriyet aşığı İzmitliler için 28 Haziran bayramdır, şölendir. Ayrıca Kurtuluş Savaşı günlerinde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kasr-ı Hümayun’da yapmış olduğu basın toplantısı ve görüşmeler ülkemizin temellerini atmıştır. İzmitli ve Kocaelililer olarak başımız her zaman dik olacak, şanlı bayrağımız göklerde ebediyen dalgalanmaya devam edecektir. Anadolu'nun her bir köşesinde vatan topraklarında verilen kurtuluş mücadelesinin en şanlı örneklerinden birini yaşamış Kocaeli halkı bilmelidir ki biz ecdadımızdan aldığımız bu mücadeleci, bağımsızlık ruhunu hiç kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. Bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, vatan savunmasında ön saflarda yer alan ecdadımızı minnetle yâd ediyor. Hemşehrilerimin 28 Haziran Kurtuluş gününü tebrik ediyorum."

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat