Özdilek

Siyaset

Karamollaoğlu, 31 Mart’ta sarı kart gösterin

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “15 Temmuz hadisesinin sebebi ‘Artık hasret bitsin’ diyenlerdir. Ülkede adalet rafa kalktı, 31 Mart’ta bu iktidara artık sarı kart gösterin” dedi

23 Mart 2019 Saat: 21:48
Karamollaoğlu, 31 Mart’ta sarı kart gösterin
Karamollaoğlu, 31 Mart’ta sarı kart gösterin

Karamollaoğlu,31 Mart’ta sarı kart gösterin

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “15 Temmuz hadisesinin sebebi ‘Artık hasret bitsin’ diyenlerdir. Ülkede adalet rafa kalktı, 31 Mart’ta bu iktidara artık sarı kart gösterin” dedi

Haber detayı

Yerel seçimlere ittifak yapmadan giren Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’un katılımı ile gerçekleşen büyük miting, eski Perşembe Pazarı alanında gerçekleşti. Genel başkan Karamollaoğlu, Kocaelililere seslenerek yerel seçimlerde Büyükşehir ve ilçelerdeki belediye başkan adayları için destek istedi.

Güvenlik had safhada

Vatandaşlar saatler öncesinden miting alanına akın etmeye başlarken, alanın giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık bin polisin hazır bulunduğu alanın girişinde oluşturulan arama noktalarında vatandaşlar didik didik arandı. Vatandaşların yanındaki kalem, çakmak, bozuk paralar toplandı.

Başkan çelik, adayları selamladı

Mitinge katılanlar arasında, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, SP Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Saadet Partisi ilçe başkanları, belediye başkan adayları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Mitingin ev sahibi olarak konuşan SP Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, Kocaelilileri selamladı ve şöyle konuştu: “Kocaeli olarak biz Türkiye’nin bütün renklerini yansıtacak adaylarla karşınızdayız. Herkesi kucaklayan kadrolarımızla seçimlere hazırız. Bütün ilçelerde seçime tek başına girecek kuvvette olan Saadet Partisi olarak bu alanı hınca hınç dolduran herkese teşekkür ediyorum”

Karamollaoğlu,31 Mart’ta sarı kart gösterin

“Savaşa değil seçime gidiyoruz”

Nurettin Çelik’in ardından konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise seçimlerin 31 Mart’ta genel değil, yerel seçim yapılacağını hatırlattı. “Biz bir seçime gidiyoruz, savaş gitmiyoruz” diyen Temel Karamollaoğlu, “Bu ülkeyi seven ve çaba gösteren herkes için sadece bir seçim yapılacağının iyi bilinmesi icap ediyor. Maalesef bugün seçime giderken adil bir ortam bulunmuyor” dedi.

“70 yıldır böylesi yaşanmadı”

İktidarın tüm medyayı tekeline aldığını dile getiren Temel Karamollaoğlu, “Neyin yayınlanıp neyin yayınlanmayacağına kendileri karar veriyor. Özellikle TRT, devletin televizyonu; bizim reklamlarımızı size ulaştırmıyor. Emin olun Türkiye’de son 70 yıldır böyle bir seçim hiç yaşanmadı. Sayın Tayyip Erdoğan’ın bugünkü icraatları ile geçmişteki söylemleri arasında fark var. Adalet istiyorlardı o dönem. Şimdi adaleti mumla arasak bulmak zor. Adalet olmadan huzur olmaz, devlet olmaz, barış olmaz, bir ülke kalkınamaz. Bu seçimler iktidara ayağını denk al deme şansıdır. İktidara sarı kart göstereceksiniz” diye konuştu.

“Kocaeli’deki manzara başka yerleri gösteriyor”

Temel Karamollaoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürsürdü: “Kocaeli’de şu manzarayı ortaya koymanız, başka yerlerde de benzeri olduğunun işaretidir. Artık bir madde metal yorgunluğuna uğramışsa eski haline dönmez. İnsanlar da öyledir. Bu arkadaşlarımız yoruldu, ülkeyi kalkındıramıyor. Bundan dolayı bir değişikliğe ihtiyaç var. En azından ilk kademede mahalle seçimlerde”

“Yolsuzluk almış başını gidiyor”

Ülke genelinde belediyelerde yolsuzluk olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Belediyelerde yolsuzluk almış başını gidiyor. Düzeltmek için çaba yok. Bizi en çok üzen de bu. Bugün memleketimizde adalet gerçekten rafa kalktı. Sayın Erdoğan, 15 Temmuz hadisesine senin yanlış tavırların sebep oldu, önce bunu kabul edin. Hiçbir itiraza kulak kabartmadın. ‘Bu hasret bitsin’ diyen sendin. 15 Temmuz’da bunu kendinize mal edip başka hiç kimse yokmuş gibi davranamazsınız” eleştirisinde bulundu.

“Son verme zamanı geldi”

Ülkede insanların özgür olmadığını da dile getiren Karamollaoğlu, “Ülke olarak tam anlamı ile bir korku imparatorluğunun içine düştük. Herkes söyleyeceğim söz, takınacağım tavır bana ve yakınlarıma zarar verir mi endişesi içerisinde. Buna bir son verme zamanı geldi. Biz bu seçimlerde tavrımızı sandıklarda koyacağız. Referandumda, başkanlık seçiminde bu ülke güllük gülistanlık olacak dediniz, neden yapamadınız? Bana ağzının payını ver diyorlar. Ben onların seviyesine nasıl ineyim?” diye konuştu.

“Cepsiz ceketle yola çıktık”

Saadet Partisi’nin cepsiz ceket tavrı hakkında da konuşan Karamollaoğlu, sözlerini şöyle bitirdi: “Biz bu yola neden cepsiz ceketle çıktık? Biz belediyelere geldiğimizde ne yer ne de yediririz demek için giydik. Belediye başkanlarımızın kendi ilçelerinde ümit ediyoruz; sevilen insanlar olacaktır. Güveniyoruz onlara, sizler de desteğinizle güveninizi gösterin”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat