Özdilek

Ekonomi

Kantinciler oda kuracaklar

Oda kurma çalışmaları başlatan kantinciler, her on günde bir araya gelerek, daha sağlıklı ortamda ve daha kurumsal bir yapı içinde faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyorlar.

22 Ağustos 2017 Saat: 20:03
Kantinciler oda kuracaklar
Kantinciler oda kuracaklar

Kocaeli genelinde aktif bir şekilde faaliyet gösteren 120'ye yakın kantincinin önderliğinde bir araya gelen kantinciler, yeni bir oluşum için çalışmalara başladılar.  Oda kurma çalışmaları başlatan kantinciler, her on günde bir araya gelerek, daha sağlıklı ortamda ve daha kurumsal bir yapı içinde faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Bu oluşumun önde gelen isimlerinden Mustafa Ocak, Aykut Sunar ve İrfan Şahin, kantincilerin hedeflerini anlattı.

Dernek amacından saptı

Kantinciler derneğinin kurucularından olduğunu belirten ziyaretçiler, mevcut kantinciler derneğinin amacından saptığını, birlik ve beraberliği sağlayamadığını, derneğin siyasi atlama aracı olarak kullanıldığını söylediler. Yeni oluşumun önde gelen ziyaretçileri, " Derneği kurduk. Amacımız, kantincilerin hak ve hukuklarını savunmaktı.  Ancak bu gün dernek asıl amacından uzaklaşmıştır. Hizmet etme yerine, siyasi bir manevra aracı, konum elde etme aracı olarak kullanılmıştır. bu yüzdende bu dernek, kantinciler tarafından son zamanlarda kabullenilmedi. Şu anda dernek, 20 tane kantinciyi bir araya getiremez. Dernek asıl amacından çıkmıştır. Hizmet amaçlı kurulan bir derneğin bu konumda olması, kantincilere büyük zarar vermektedir."dediler.

İstifalar  başlayacak

Kocaeli Kantinciler Derneği'nden yakın bir zamanda istifaların yaşanacağını belirten yeni oluşumcular, " Hiç kimsenin memnun olmadığı bir dernekte ismimizin yazmasının önemi  yoktur. Yakın bir zamanda dernekte istifalar başlayacaktır. Yönetimi dahi bir araya gelmeyen derneğin, üyelerine sağlayacağı bir fayda olabilir mi? Elbette olamaz. Başta bizler olmak üzere herkes bu dernekten yakın bir zamanda istifa edecektir" dediler.

Oda kurulacak

Kocaeli genelinde 900 kantincinin bulunduğunu belirten yeni oluşumun önde gelen isimleri   Mustafa Ocak, Aykut Sunar ve İrfan Şahin, " Bir önceki valimiz, kantincilerin bir oda altında bir araya gelmesi için desteği olmuştu. Aynı desteğin şu anda vazife yapan Sayın Valimizin de sağlayacağını düşünüyoruz. Oda kurmak için çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. 500'ün üzerinde bir üye ile oda kurulabiliyor. Biz bunu yapacağız. Hedefimiz oda kurmak, üyelerimizin hak ve hukuklarını savunmak, okullarda daha kaliteli hizmet verilmesini sağlamaktır."dedi.

Kantincilik, uzmanlık gerektirir

Kantin işletmeciliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Ocak, Aykut Sunar ve İrfan Şahin, " Okullarda faaliyet gösteriyoruz. Çocuklarımıza hizmet veriyoruz. En kaliteli ürünleri ve en iyi hizmeti öğrencilerimiz için yapmalıyız. Bu yüzden bu iş uzmanlık gerektiriyor. Kendini bu konuda yetiştiremeyen, gerekli bilgi ve belgeye sahip olmayanların bu işleri yapmaması gerekir. Biz bunun mücadelesini vermek, okullarımızda daha sağlıklı hizmet verebilmek için odalaşmak amacıyla girişimlerde bulunduk.  Şu anda oluşturmuş olduğumuz mesleki gurubumuzla her 15 günde bir araya geliyor, çalışmalarımızı değerlendiriyoruz. kurulduktan sonra belirli periyotlar halinde ilçelerde toplanacağız, sorunları masaya yatırarak, kantincilerin en sağlıklı hizmeti almasını sağlayacağız."dediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat