Özdilek

Kültür/Sanat

Kandıra’da Festival başlıyor

“Kandıra Belediyesinin Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Yoğurt Festivali için Geri Sayım Başladı”

25 Temmuz 2018 Saat: 10:36
Kandıra’da Festival başlıyor
Kandıra’da Festival başlıyor

Geleneksel Namazgah Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Yoğurt Festivaliyle tüm vatandaşlara coşkulu bir program hazırlayan Belediye ekipleri, çalışmaların startını verdi.

Kandıra Belediyesi, kuruluşunun 150. Yılını Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Yoğurt Festivaliyle kutlayacak. 2 Gün sürecek olan festival, 31 Temmuz Salı günü saat 18.00’de toplu sünnet şöleniyle başlayacak.

Kandıra’da yaklaşık 30 çocuğun  Kandıra Belediyesinin imkanlarıyla sünnet edildiği program kapsamında,Belediye çay bahçesinde toplanacak kortej eşliğinde Namazgaha gidilecek. Namazgahta Kuranı Kerim tilaveti ve folklor gösterileri yer alacak. Program en iyi yoğurt, en iyi mancarlı pide yarışmasıyla devam edecek.

Sünnet olan çocuklara ve dereceye giren yarışmacılara sürpriz hediyeler verilecek.

Geleneksel Namazgah Yağlı Pehlivan ve Yoğurt Festivaline, 31 Temmuz Salı saat:18.00’de Namazgah Kültür Merkezinde başlayacak olan Kandıra Belediyesi, geleneklerin sürdürülmesinde büyük rol oynuyor.  Türkler için önemli bir kültürel kimlik olan pehlivan karakteri, cömertlik, dürüstlük, gelenek, adetlere uyma ve saygı gösterme gibi yaklaşımlarıyla toplum içinde örnek kimlik oluşturuyor. Bu geleneğin sürdürülmesine dair çalışmalar yürüten Başkan Ünal Köken, ekibiyle birlikte festivalde öne çıkacak unsurları belirledi.

31 Temmuz 2018 Salı Günü sünnet şöleniyle başlayıp, 1 Ağustos Çarşamba saat:13.00 de Namazgah Tema Parktaki Yağlı Güreşlerle devam edecek olan programda bir çok başpehlivandan oluşan güreşçi, Namazgah meydanında mücadele edecek.

Güreş müsabakaları, ödül töreni ve sponsorlara plaket takdimi ile sona erecek olan programda güreşlerin ardından konserler başlayacak.

 

“ 1 Ağustos Çarşamba saat: 20.00’De Mehmet Sarıcan İlçe Stadında düzenlenecek olan konser programında birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak.”

Saat 20.00’de Mehmet Sarıcan İlçe Stadında başlayacak konser programında ilk olarak Kandıralı Şarkıcı Sertaç Tugay sahne alacak. Ardından aynı zamanda program sunuculuğunu yapacak olan Tuğba Özay da sevilen şarkılarıyla geceye renk katacak.

 

“1 Ağustos Çarşamba  Saat : 20.00’de Derya Uluğ Konseri”

Son olarak ise Pop Müziğinin sevilen ismi  Derya Uluğ sahne alacak.

Kandıra’nın tanıtılmasında büyük emeği olan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, hemşehrilerinin talepleri doğrultusunda çalışmalarına yön veriyor. Festivale renk katacak her ayrıntıyı detaylarıyla inceleyen Başkan Köken, vatandaşlar tarafından ilgiyle beklenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde birçok ünlü başpehlivanın olacağını ifade etti.

Milli değerleri geleceğe taşımanın önemini belirten Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, 31 Temmuz Salı saat:18.00’de Namazgah Kültür Merkezinde başlayacak olan Kandıra Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Yoğurt Festivaline tüm hemşehrilerini davet ediyor.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat