Özdilek

Kültür/Sanat

Kandıra’da Cemal Süreyya anıldı

Bizkandırayız Şiir Topluluğu Kandıra Şiir Akşamlarını sürdürmeye artan coşku ve artan katılımcı sayısı ile devam ediyor..

24 Ocak 2020 Saat: 13:42
Kandıra’da Cemal Süreyya anıldı
Kandıra’da Cemal Süreyya anıldı

Kandıra’da Cemal Süreyya anıldı

 

Bizkandırayız Şiir Topluluğu Kandıra Şiir Akşamlarını sürdürmeye artan coşku ve artan katılımcı sayısı ile devam ediyor..

 

Ondördüncü kez bir araya gelen topluluk üyeleri Cemal Süreya'yı Matematik Öğretmeni Sabahat Ulutaş'ın keyifli anlatımı ve okunan şiirler ile andılar.

 

Ayrıca bağlaması ve sesi ile Derya Demirel, Klarneti ile  Şefik Kaplan söylenen şarkılar ile tüm katılımcılara çok keyifli bir akşam yaşattılar.  

Ecevitlerin torun sevinçi

Geçtiğimiz hafta torun sahibi olan Bizkandırayız Müzik Topluluğunun hocaları Engin ve Şahin Ecevit çifti Torunlarının hatırına sundukları ikramlar ile farklı bir sürpriz yaptılar..

 

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği şiir akşamında Şair Cemal Süreya'yı edebi kişiliği, sosyal kişiliği ve şiirlerindeki özellikleri anlatan Sabahat Ulutaş'ın ardından Şair ile ilgili çeşitli anektodları Şahin Ecevit, Olcay Tokdemir, Yalçın Akkan ve Levent Aydoğdu anlattılar.  

Büyük ilgi

Toplantıya; Demokrar Parti İlçe Başkanı Olcay Çelik, Av. Figen Şentürk, Kafe Emi Sahibi Emine Altın, Bizkandırayız Müzik Topluluğu hocaları Engin - Şahin Ecevit, Münevver Ecevit, Günay Çölmek, Yalçın Akkan, Melek Evircan, Bircan Ertaş, Sabahat Ulutaş, Nisa - Deniz Feyza - Olcay ve Zafer Tokdemir, Zeynep Köroğlu, Belgin – Murat - Cem Yüksel, Ressam Aytaç Kürekçioğlu, Fotoğraf Sanatçısı Özlem Ersoy, Bertuğ Aynagöz, Ceren Baltacı, Veysel Şenol, Aliye - Halil Erdoğmuş, Songül Sarıcan, Pınar Yoldaş, Ayşe Oltan, Rümeysa Cebe, Seda Kurt, Celil Sağlam, Levent Aydoğdu, Mustafa Varol, Bağlaması ile Derya Demirel, Klarneti ile Şefik Kaplan ve Bizkandırayız Platform kurucusu Aygün Aynagöz katıldı.  

Aygün Aynagöz yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Bir sonraki şair Ahmet Hamdi Tanpınar’ı anma etkinliği ile Kandıra Şiir Akşamları devam edecektir dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat