Özdilek

Güncel

Kandıra, 15 Temmuz Şehitlerini Andı

Kandıra Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anma programına 7 den 70 e genç yaşlı yüzlerce vatandaş katıldı.

16 Temmuz 2018 Saat: 10:54
Kandıra, 15 Temmuz Şehitlerini Andı
Kandıra, 15 Temmuz Şehitlerini Andı

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in ev sahipliğinde yapılan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hitap konuşmalarının dinlenmesi ve ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Programında yüzlerce Kandıralı vatandaş Türk Bayraklarıyla alanları doldurdu. Kandıra Belediyesi tarafından Belediye Şehri Teras Kafede düzenlenen anma programına Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve eşi Elif Köken,  İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı, kurum idarecileri, sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri, şehit aileleri ve gaziler katılım sağladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim Tilavetleri ile başlayan programa Kandıra Kaymakamı  Mehmet Ünal, ve Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in konuşmalarıyla devam edildi.

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken yaptığı konuşmada, “15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan uğruna hayatını kaybeden 249 şehidimiz ve gazilerimizin anısına burada toplanmış bulunuyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Rabbimiz bir daha böyle hain tuzakları memleketimizin üzerinden bertaraf etsin  dedi.

“15 Temmuz Gecesi Türk Milleti Destan Yazdı”

Başkan Ünal Köken, “Memleketimizin dört bir tarafından yapılan mücadeleler sonucunda kimileri helikopterleri kaldırmamak için kamyonlarıyla alanları kapattı, kimileri tankların altına yatarak şahadete yürümek için gözünü kırpmadan mücadeleye girdi. O gece 249 şehit verdik. Türk milletinin vatanına, bayrağına sahip çıktığını ve onlar için canından vazgeçeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı. Türk Milletinin 15 Temmuz Gecesi bir destan yazdığının altını çizen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken,  Türkiye’nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenleri bugüne kadar sevindirmedik, yarın da sevindirmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağız dedi.

Ardından konuşmalarını yapan İlçe Kaymakamı Mehmet  Ünal ise; milletimiz demokrasi nöbetleriyle ülkesine, devletine ve demokrasisine sahip çıktığını güçlü bir şekilde göstermiştir. Milletin silahının millete doğrultulduğu en sinsi en pervasız ve en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişimini unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız, dedi.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat