Özdilek

Siyaset

Kaman; Bu saltanatla “13-0’ı zor görürsünüz”

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman yaptığı basın açıklamasında Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın belediye seçimleri için “yine 13-0 yapacağız” sözlerine karşılık “Bu saltanat sefasıyla 13-0’ı zor görürsünüz.

20 Şubat 2018 Saat: 16:49
Kaman; Bu saltanatla “13-0’ı zor görürsünüz”
Kaman; Bu saltanatla “13-0’ı zor görürsünüz”

İYİ Parti olarak en az 6 belediye alacağız” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman haftalık olağan basın açıklamasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kaman Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın, AKP delege toplantısında belediye seçimleri için “yine 13-0 yapacağız” sözlerine tepki gösterdi. Kaman, “Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli artık bizim kalemiz demiş ve yerel seçimlerde bütün belediyeleri alarak yine 13-0 yapacaklarını söylemiştir. Bende bu söze diyorum ki siz önümüzdeki belediye seçimlerinde bu saltanat sefasıyla 13-0’ı zor görürsünüz. Biz İYİ Parti olarak en az 6 belediyeyi alacağımızı iddia ediyoruz. Ve bu iddiamızı tekrar ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK GAZETECİLİK YAPMAK İSTEMİYORSA HALDIZLAR’A DANIŞMAN OLSUN

Kaman konuşmalarının devamında Haldızlar’a Büyük Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cemalettin Öztürk’ü isim vermeden sert bir dille eleştirdi. Kaman, “Geçen hafta Haldızlar firmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştum. Açıklamamda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı imar düzenlemesinin hukuksuzluk olduğunu ifade etmiştim. Benim hedefimde Büyükşehir’in yaptığı hata vardı. Ancak Haldızlar’a ait 2 gazete var. Bunlardan birinde hakkımda yazı çıkmış. Burada “Serdar hoca sen MİA’ya bulaşma” diye başlık atılmış. Burada “Siz eksiklerinizi tamamlamadan patronumuz hakkında ithamlarda bulunuyorsunuz. Yapmayın bunu hocam bu kentin en güçlü iki gazetesi karşınıza almayın. Ayaklarınız yerden kesilir. Partinin il başkanı olduğunuza pişman olursunuz” diye sözler sarfetmiştir. Benim hedefimde Büyükşehir’in yaptığı hukuksuzluk vardı. Hedefimde bu iki gazete yoktu. İşin içine mesleğimi ve ailemi karıştırarak bu sözleri sarfetmiştir. Ben burada bir haksızlığı dile getirdim.  Bu arkadaşın MİA’ya bulaşma diye bir önerisi var. Ben İYİ Parti’nin il başkanıyım neye karışıp neye karışmayacağımı o arkadaş karar veremez. Gazetecilik yapsın. Eğer gazetecilik yapmayacaksa Haldızlar’ın basın danışmanı olsun” dedi.

HERKES GÖREVİNİ YAPACAK

Konuşmalarına devam eden Kaman, “Geçen hafta muhtarların lüks gezileriyle ilgili açıklamam vardı. Muhtarların zorunlu ihtiyaçlarını tabi ki belediye karşılayabilir. Bunlar kırtasiye olabilir. Bilgisayar olabilir. Bizim burada tepkimiz lüks geziler düzenleyerek muhtarları siyasi partilerin ilçe başkanlıklarının memuru gibi kullanmaya karşı durmak için bu sözleri sarfettik. Tekrar ediyorum. Biz iktidara geldiğimizde belediyeleri aldığımızda muhtarlara lüks gezilerle onları baskı altında tutmayacağız. Herkes görevini yapacak” ifadelerinde bulundu.

BELEDİYELER LÜKS ARAÇLARDAN GEÇİLMİYOR

Konuşmalarında belediye başkanlarının lüks araç sevdasına değinen Kaman, “Belediyelerin harcamaları ve giderleri milletin gözünden kaçmayacak düzeyde yüksek meblağlara ulaşmış. Hatta bazı belediyeler faktöring şirketleriyle çalışmak zorunda kalmıştır. Örnek verecek olursa Dilovası Belediyesi diyebiliriz. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden bir tanesidir. Belediye başkanlarına baktığımızda Büyükşehir’de 2 tane Mercedes İzmit’te BMW, Körfez’de Audi, Gebze’de Audi, Darıca Audi, Kartepe Audi ve İSU’da yine lüks araçlara sahipler. Bu belediye başkanlarının araçlarının değerlerine baktığımda 1 ile 1.5 milyon lira aralarında fiyatları. Birde Fransa Cumhurbaşkanı’nın arabasına baktığımızda Citroen yerli araba. Çin Cumhurbaşkanı’nın arabası yerli araba. Papa’nın bindiği makam aracı Hyundai 200 bin TL civarında fiyatları var” dedi. 

İŞSİZLİKTEN İNTİHAR EDEN GENÇLER VAR

Konuşmalarına devam eden Kaman, “Ulu önderimiz Atatürk, Kastamonu’da bir ziyaretinde bir Türk dünyaya bedeldir demiş. Bunu söylerken cesaret ve yüreklilikten söylemiştir. Ancak bizim dini bütün belediye başkanlarımızın araçlarını karşılaştırdığımız bir belediye başkanının arabası 7 papa arabasına yine bir belediye başkanının aracı 5 Fransa cumhurbaşkanını arabasına bedel. Anladığımız kadarıyla yine bu dini bütün belediye başkanlarımız İslam’da ki israf haramdır sözünü unutmuşlardır. Yürüyüş yoluna gittiğiniz zaman ticaretin durma noktasına geldiğini ve bir çok dükkanın kiralık olduğunu görüyoruz. Gençlerimiz işsizlikten intihar etme eylemlerine girmişlerdir” şeklinde konuştu.

MHP’Yİ DAVET EDECEĞİZ

İl kongresiyle ilgili konuşan Kaman, “Biliyorsunuz il başkanlığı kongre sürecimiz var. 11 Mart Pazar günü saat 11:00’da il kongremiz Fuariçi Çağlayan Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Aday olmayı düşünüyorum. Şuana kadar bildiğim kadarıyla başka bir aday yok. Biz bu kongreye bütün siyasi parti il başkanlıklarını davet edeceğiz. Daha önceden Derince ilçe teşkilatımız açılışı için MHP’ye davet göndermiştik. Fakat kabul edilmemişti. Biz buna rağmen yine de MHP İl Başkanlığı’na davetiyemizi göndereceğiz. Kabul edip etmemek kendi takdirleridir” dedi.

ANAYASAL HAK NEDEN ÇİĞNENDİ ?

Kaman son olarak, “Hatırlarsanız Genel Başkanımız Meral Akşener geleceği zaman bizim afişlerimiz indirilmişti. Şimdi ise bakıyoruz kentin her yanında Başbakan Binalı Yıldırım’ın geleceği AKP’li logolarla bulunuyor. Bizim afişlerimizi indiren belediye arabaları şuan kentin her yanında bulunan afişlere neden müdahale etmiyorlar. Sayın Meral Akşener, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil midir ? Sayın Binalı Yıldırım, Türkiye Cumhuriyet vatandaşı değil midir ? Bütün vatandaşlar eşit değil midir ? Anayasal hak neden çiğnenmiştir ?” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat