Özdilek
Mecit Ünal
Mecit Ünal

Kafkasör Yaylası - Saklı Cennet Artvin izlenimlerim

Kafkasör Yaylası - Saklı Cennet Artvin izlenimlerim … “Hayatımda ilk kez boğa güreşi seyrediyorum.

5 Temmuz 2019 Saat: 07:59

Boğalar alana girmeden önce “boynuz kontrolü” için veterinerlerin denetiminden geçiyor ve hazırlandıktan sonra süreli/süresiz güreş başlıyor.”

 

Kafkasör Yaylası - Saklı Cennet Artvin izlenimlerim

 

Yazımın başlığında da belirttiğim gibi ülkemizin gerçek bir “saklı cenneti”nin varlığını Artvin gezimizde görerek öğrenmiş bulunuyorum. Ve ben ve benim gibi Doğu karadeniz’e ilk kez gitmiş olan arkadaşlarım adına KARBAFED başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.

 

Bu gezinin izlenimlerini kaleme alırken, gezimizin ikinci, İzmit’ten ayrılışımızın üçüncü gününde Artvin merkezdeyiz.

 

Her yıl Haziran ayının son haftasında düzenlenen “Kafkasör Festivali”nin ikinci gününde uluslararası festival alanı olan Kafkasör Yaylasına bulutların dağları yukarıdan kuşattığı nefis bir ormanın doğal güzellikleri içinde kısa bir seyahatle ulaşıyoruz. Festival 28 Haziran da başlamış ve 1 Temmuz da ödül töreniyle sona erecek. Bizim 29 Haziran’da masumiyet içinde egzotik yağan yağmur altında festivali yaşama fırsatımız oldu.

 

Kafkasör Yaylası yöre halkının ve gezginlerin olağan günlerde de piknik yapabildiği ve konaklamak isteyenler için bungalov evler bulunmaktadır. Artvin belediyesinin yaylada sosyal tesisleri de halkın en çok tercih ettiği mekanların başında gelmektedir. Bu sosyal tesisler müthiş doğa içinde yer alan adeta cennetten bir köşe…

 

Festivalin yapıldığı alana indiğimizde müthiş bir kalabalıkla karşılaştık. İnsanların festivale olan ilgisi Artvin’in turizm geleceği açısından umut veriyor. Belediye festival alanında insani ihtiyaçların karşılanması konusunda iyi çalışılmış.

 

Kafkasör Yaylasında bizi Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin karşıladı.

 

Elçin, KARBAFED’den hemşeri turizmini sürdürmesini ve yıllardır birbirlerini göremeyen akrabaların görüşebilmesinin yollarını açalım diyerek kültür yoluna sunacağı katkısının olacağını belirtmiş oldu.

 

Festivalin yelpazesinin genişliğinin yanında en çok ilgi gösterilen ise “Boğa Güreşleri”  oldu. Boğa Güreşlerini yöre halkı, bölgelerinin “şampiyonlar Ligi” olarak ifade ediyor. Hayatımda ilk kez boğa güreşi seyrediyorum. Boğalar alana girmeden önce “boynuz kontrolü” için veterinerlerin denetiminden geçiyor ve hazırlandıktan sonra süreli/süresiz güreş başlıyor. Boğaların güreşmek istemediğine şahitlik edebilmek için seyretmek gerekiyormuş. Ama derecelerde yer alan boğalar alana çıktıkları zaman seyredenlere hayal kırıklığı yaratmadan dişe diş yarışarak rakibini pes ettirinceye kadar sürdürdüklerini gördüm.

 

Festival dönüşü mutlaka uğranması gereken simge yerlerden, Artvin ilinin “karakterimiz ve özümüz” dediği “atatepe”ye bizde uğradık.

 

Atatepe, konumu itibariyle Genya Dağı’nın eteğinde üç vadiye hakim bir tepedir. Atatepe’de yer alan “Atatürk Anıtı” Türkiye’nin en büyük Atatürk heykeli olma özelliğini taşıyor. 22 metre yüksekliğindeki heykel 60 ton ağırlığında. Bu görkemli anıt, Atatürk’ün Dumlupınar da kayaların üzerinde durduğu anı canlandırmaktadır. 100 kişinin bir yıllık çalışmasıyla Sıtkı Kahvecioğlu Vakfı tarafından yaptırılan bu heykel için 40 ton çelik, 10 ton bakır ve 10 ton çeşitli materyallerle birlikte toplam bin 480 parça kullanılarak montajı tamamlanmış. 19 Mayıs 2012 yılında açılışı yapılan Atatürk anıtı yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yer olarak Artvin’in turizm ekonomisine katkı sağlıyor.

 

En kısa sürede yapımı öncesi planlanmış olan teleferik, kongre merkezi, otel ve diğer hizmet alanlarının tamamlanmasını ve yörenin kalkınmasına katkı sunacak turizme uluslararası alanda hizmet vermeye başlamasını samimi duygularımızla bekliyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Eski Bayramları Özlemek2 Mayıs 2022 Saat: 10:57
Bir aylık ramazan Ayı’nın, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Ramazan-ı Şerif olan bir Ramazan Bayramı’na ulaşmış bulunmaktayız.
İGF’nin Önemi!..12 Temmuz 2021 Saat: 10:25
İGF, İnternet Gazeteleri Derneği olarak bizim de içinde yer aldığımız İnternet Gazetecileri Federasyonu.
Yerel Gazetecilik8 Temmuz 2021 Saat: 14:19
Ülkemizde yerel gazetecilik genelde; -Baba mesleğini yaşatma isteği, -Meslek tutkusu,
Lider Olabilmek…19 Haziran 2021 Saat: 23:06
Başlığa bakınca elbette aklımıza “LİDER” olarak ulu önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk geliyor.
Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan…13 Nisan 2021 Saat: 11:16
Ramazan geldi. Hoş geldi.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat