Özdilek

Siyaset

Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 85. yılı

5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 85. yılı dolasıyla CHP Kocaeli Il Kadın Kolları Bşk Songül Kaya mesaj yayınladı

5 Aralık 2019 Saat: 09:26
Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 85. yılı
Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 85. yılı

Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 85. yılı

5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 85. yılı dolasıyla CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı  Songül Kaya mesaj yayınladı

Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 85. yılı

 5 Aralık 1934'te Atatürk, bir kez daha tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük etti. Kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı için harekete geçti. Ve, Seçim Kanunu’nda yapılan değişiklik ile bundan tam 85 yıl önce kadınlar, en demokratik haklarına kavuştular.

 

Bugün, Atatürk Devrimleri’nin en önemlilerinden birinin, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümü. 5 Aralık 1934'de Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Aradan geçen 85 yıl içinde kadınlar Türkiye'nin yönetilmesine katkı sunmak için elinden gelen çabayı her koşulda göstermiştir.

 

Hayatın her alanında eşitlik ve dayanışma arzusunda olan biz kadınlar ülkemizin hak ettiği özgürlük ve adalet toplumu olma yolundaki demokrasi mücadelesine omuz vermeye tum istek ve inancımızla devam edeceğiz. Ataerkil düşünce sistemlerinin gündelik hayata derinlemesine nüfuz ederek kadınları baskı altına almasını asla kabul edemeyiz.

 

Kadın erkek eşitliğine inanmayan iktidarların öncü mücadelemizi geriletme girişimlerini kola kola girerek önleyeceğiz. Devraldığımız mücadele bayrağını umudu ve direnci örgütleyerek gururla taşımaya devam edeceğiz.

 

Hiç bir kadının, Ananın gözü yaşlı gönlü gamlı olmasın diye, Cumhuriyet'in ışıklı Türkiye'sinde ayrımsız herkesin gülümseyebilmesi için bizler gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Kadınların hayatın her alanında maruz kaldığı baskılara karşı durabilmek için alandayız, sokaktayız, meydanlardayız. Bu ısrarlı tavrımızı bugün ve daima kararlılıkla sürdüreceğiz.

 

Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün 85 yıl önce eşitlediği temsil haklarımızı bugün baltalayanlara, engeleyenlere, kotalarla kısıtlama yolunu başvuranlara ve kurnazlık peşinde koşanlara inat hem 85 yıl önce kazandığımız Seçme ve Seçilme Hakkımızı hem de Mustafa Kemal ATATÜRK'un kurduğu Cumhuriyeti daima koruyacağız.

CHP Kocaeli Il Kadın Kolları Bşk Songül Kaya

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat